Çetintepe Barajı’nın Inşaatı Başlıyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep ve bölge için hayati önem taşıyan, Çetintepe Barajı...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep ve bölge için hayati önem taşıyan, Çetintepe Barajı Projesi’nin ve ÇED raporunun tamamlandığını söyledi. Erdoğan, önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanarak baraj inşaatına başlanacağının müjdesini verdi.

Çetintepe Barajı'yla Çad Boğazı, Harmancık, Haydarlı barajlarında sulama yapılacağını aktaran Erdoğan, "Araban Ovası, Besni Ovası, Yavuzeli ve Pazarcık arazileri suyla buluşacak. Suyla buluşan arazilerde sulu tarıma geçilecek. Tarım ürünlerindeki verim ve çeşitliliğin artmasıyla bölge halkının ekonomik seviyesi yükselecek." dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a ait 70 bin hektar sahanın suya kavuşmasını sağlayacak olan Çetintepe Barajı, Gaziantep sınırları içerisinde yaklaşık 30 bin hektar alanı suya kavuşturacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz