Cevher-i Musiki, Hindistan’da Türkiye’yi Temsil Edecek

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim elemanlarının oluşturduğu “Cevher-i Musiki”, 17. yüzyıla ait Türk...

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim elemanlarının oluşturduğu “Cevher-i Musiki”, 17. yüzyıla ait Türk ezgilerini 12 Aralıkta Hindistan’ın New Delhi kentinde gerçekleştirilecek müzik festivali ile dünyaya duyuracak.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Cevher’in öncülüğünde 2005 yılında kurulan “Cevher-i Musiki”, Belçika, Almanya, Fransa gibi çeşitli ülkelerde sahne alarak büyük başarılara imza attı. Fransa’da albümleri 2010 yılının Aralık ayında en iyi CD seçilen “Cevher-i Musiki”nin kurucusu Prof. Dr. Hakan Cevher, “Dünyanın en saygın salonlarında Türkiye, Fransa, Belçika ve Almanya’da çok çeşitli konserler verdik. Bunlar her müzisyenin girmeyi hayal ettiği salonlar. 17. yüzyıla ait Türk musikisini dünyaya tanıtıyoruz. Sadece 17. yüzyıl değil, bütün yüzyılları çalıyoruz ve çalgılarımız da o yüzyıllara mahsus çalgılar. Ali Hulki Bey isimli bir zatın yazmış olduğu el yazmalarını çalıştım. Burada Türk müziğine ait çok sayıda eser vardı ve bu eserleri seslendirmek üzere stüdyolara girdik, Paris konserimiz için bir albüm oluşturduk” diye konuştu.

Reklam
Reklam

12 Aralık’ta Hindistan New Delhi’de düzenlenecek Uluslararası Müzik Festivali için davet aldıklarını ve festival sonrası 18 Aralık’ta da yurda döneceklerini ifade eden Cevher, “Bu festivale Türkiye’den sadece biz gidiyoruz. Bu bizim için çok onur verici bir durum. Orada kendi müziğimizi, kültürümüzü tanıtmak amacı ile üç konser vereceğiz. Türk Hava Yolları resmi sponsorumuz oldu. Bir anlaşma yapacağız, eğer bu anlaşma gerçekleşirse bütün uçaklarında bizim CD’lerimizi dinleyeceksiniz. Ayrıca Hindistan’da ciddi bir ulusal kanalda “Teknoloji Müziğe Ne Kadar Tesir Ediyor” isimli bir panel yapılacak. Bu etkinliğe dünyanın farklı ülkelerinden gelen birçok müzisyen içerisinden sadece altı kişi panelist olarak katılacak ve ben bu altı kişiden biriyim. Bu panel Hindistan’ın ulusal televizyon ve radyosunda canlı olarak yayınlanacak. Cevher-i Musiki üyesi olan arkadaşlarımın hepsi birer incidir ama biz bu incileri topladık ve güzel bir kolye yaptık. İncilerin değerini arttırdık. Bunu yapabildiğimiz için güzel bir hanımın sinesini süslüyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: