Çevik ailesi ciğerlerimiz yanıyor

Hakkari'nin Geçimli köyünde şehit düşen er Metin Çevik için mevlid okutuldu.

Hakkari’nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma er Metin Çevik için Kdz.ereğli’de iftar yemeği verildi ardından da Camide Kur’anı kerim okundu,Mevlidi şerif ve İlahiler okundu.

Siyasilerin yemeğine akın akın giden Belediye başkanları,diğer seçilmişler, bürokratlar sivil toplum örgütü temsilcileri,meslek odaları yöneticileri,sendikacılar,siyasi arenada yeralmak üzere mücadele veren isimler,kurumların ve kuruluşaların yönetici ve temsilcilerinin iftar proğramına katılmamaları katılan halk tarafından üzüntü yarattı, Kdz,Ereğli Kaymakam’ı İbrahim Çay,İlçe Jandarma Komutanı Engin Özkul ve İlçe Müftüsü Mustafa Erkan iftar öncesi Caminin önünde vatandaşlarla,Şehit Babası ile sohbet etti.

Reklam
Reklam

Şehit Çevik için Ormanlı Beldesi Başören Doğancılar Köyü Fındıklı Merkez Camisinde gerçekleştirilen iftar yemeğine Kdz.Ereğli Kaymakam’ı İbrahim Çay.Kdz.Ereğli İlçe Jandarma bölük komutanı Yüzbaşı Engin Özkul,İlçe Müftüsü Mustafa Erkan,Ormanlı Belediye Başkan’ı Yaşar Sever,Kdz,Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Kdz.Ereğlililer derneği başkanı Noyan Keskin, Kdz Ereğli devlet hastanesi uzman dokdorlarından Op.Dr.Recep Erdoğan,Alaplı Küçükkaymaz ve çevre köyleri eğitimi destekleme dereneği başkanı ve Alaplı çevre koruma derneği genel sekreteri Recep Tufan,Muhtarlar ve köylüler katıldı. İftar yemeğinden sonra kılınan akşam namazını müteakip İlçe müftüsü kısa bir konuşma yaparak Proğramı başlattı. Şehidin ruhuna bağışlanmak üzere kur’anı kerim okundu. Okunan kur’anı kerimden sonra mevlidi şerif,ilahiler okundu.Proğram gereği duaya geçmeden İlçe Müftüsü Erkan Şehitliğin mertebesini ve değerini anlattı,Erkan bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız dedi.Başta Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü ve Müftülüğe bağlı din görevlilerinin sunduğu proğram ilgi çekti,şehit yakınlarını mutlu ettiği gözlendi.

Reklam
Reklam

Öte yandan binlerce kişinin cenaze törenine katıldığı Jandarma Er Metin Çevik için Kdz.Ereğli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen iftar yemeğine medyada boy boy fotoğrafları yeralan isimlerin büyük bir çoğunluğu katılmadı. Siyasiler, meslek odası yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcilerin yanı sıra gazeteciler dahi bu organizasyona duyarsız kalması üzüntü ile karşılandı.

Şehit ailesine destek vermek ve acısını paylaşmak üzere daha önce şehit olan Dedeler köyünden şehit Noyan Keskinin Anneside İftar proğramına katılarak Çevik Ailesinin acısını paylaştı.Noyan Keskinin annesi ciğerim yanıyor,çevik ailesinin ciğerlerinin nasıl yandığını en iyi bilenlerdenim o acıyı ben tattım ve tadıyorum dedi.

KAYMAKAM, KOMUTAN VE MÜFTÜYE PROĞRAMA KATILAN

VATANDAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Köylüler Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul ve İlçe Müftüsü Mustafa Erkan'a ilgilerinden ve desteklerinden ötürü teşekkür ettiler,Şehit Babası’da özellikle İftar proğramına katılan Protokole,çevre köylerden gelen komşu köylülerine,köy halkına ve tüm misafirlere teşekkür etti..

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: