Cevizdere Spor Kompleksinin, Türkiye’de Eşi Yok

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Ünye Cevizdere’de 70 dönüm alan üzerinde...

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Ünye Cevizdere’de 70 dönüm alan üzerinde yapımına başlanan spor kompleksinin Türkiye’de bir eşinin olmadığını söyledi.

Ünye Günpınarı Köyü Cevizdere Irmağı kenarında 70 dönüm alan üzerinde yapımına başlanan spor kompleksinde bir çim, bir de suni çim futbol sahasının yapımı devam ediyor. Suni çim futbol sahasının yapımının tamamlandığını, çim sahanın ise yapımının sürdüğünü belirten Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, spor kompleksinin içinde yer alacak spor branşları ile Türkiye’de bir ilk olacağını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

70 dönüm alanda yapımı planlanan Ünye Spor Kompleksi’nin içinde, Ünye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan at hanının yanı sıra, at yarış pisti, 2 adet futbol sahası, iki adet tenis kortu, güreş alanı, yarı olimpik yüzme havuzu ile sporcu eğitim merkezi yapmayı planladıklarını hatırtan Müdür Ömer Yılmaz, “At hanı Ünye Belediyesi tarafından yapılarak tamamlandı. Burada alanın etrafında yer alan at koşu pistini standartlara uygun olarak çevirerek, zemine özel koşu malzemesi dökmek sureti ile pisti hem at yarışlarında hem de atletizm yarışlarında kullanacağız” dedi.

Spor Kompleksi’nde yer alacak iki adet suni çim futbol sahasından birini Ünyespor’un antrenman sahası olarak kullanabilmesi için gelen talep üzerine çim sahaya çevirdiklerini ve suni çim sahanın yapımının tamamlanarak kullanıma hazır hale geldiğini belirten İl Müdürü Ömer Yılmaz, “Çim sahanın yapımı devam ediyor. Kısa bir süre içinde yapımı tamamlanarak futbol sahalarını başta Ünyespor olmak üzere amatör futbol kulüplerinin hizmetine sunacağız. Alanda ayrıca iki adet tenis kortu yapacağız. Uzun yıllardır güreş alanı olarak kullanılan alanı da yeniden düzenleyip güreşleri izlemeye gelenler için bir de portatif tribün yapacağız” diye konuştu..

Reklam
Reklam

Sporcu Eğitim Merkezi’nin her türlü spor branşları için çok modern bir kamp alanı olacağını dile getiren Ömer Yılmaz, kompleksin hemen yanından akan Cevizdere Irmağı üzerine bir de rafting parkuru yapmayı planladıklarını açıkladı.

Mevcut imkanlarla bu yıl için planlanan iki adet futbol sahasının tamamlanacağını ve atletizm ile birlikte at yarışlarının yapılacağı pisti tamamlayacaklarını ifade eden Yılmaz, “Elbette bu planladığımız kompleks için önemli bir kaynak gerekiyor. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e projemizi ve alanda yapacaklarımızı anlattık. Ordu Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılışına katılması beklenen Gençlik ve Spor Bakanımız Ordu’ya geldiğinde projemizi sayın bakanımıza da aktaracağız. Kaynak sağlanması durumunda birkaç yıl içinde Cevizdere Spor Kompleksi Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir spor alanı haline gelecektir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: