Çevko'dan Öğretmenlere Eğitim Semineri

Kemalpaşa Belediyesi ile Çevre Koruma Vakfı'nca (ÇEVKO) geçen yıl başlatılan "Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı" projesi...

Kemalpaşa Belediyesi ile Çevre Koruma Vakfı'nca (ÇEVKO) geçen yıl başlatılan "Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı" projesi kapsamında ilköğretim okulu öğretmenlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ÇEVKO İletişim ve Eğitim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu, ÇEVKO yetkilileri ile Kemalpaşa'da bulunan ilköğretim okullarının öğretmenleri katıldı.

Seminerde ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda bilgilendirilen öğretmenlere "Gelecek İçin Geri Dönüşüm" projesi kapsamında konuyla ilgili eğitim setleri verildi. Öğretmenler tarafından okullarında geri dönüşüm çalışmaları ile ilgili karşılaştıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri ile ilgili paylaşımların yapıldığı seminerde; Kemalpaşa Belediyesi tarafından başlatılan Ambalaj Atıkları Geri Dönüşümü projesine belediyenin gösterdiği çaba ve emeklerinden dolayı ÇEVKO Vakfı tarafından Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Reklam
Reklam

Seminerde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda öğretmenlere çok büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek şunları söyledi: "eğitimlerinizde bu konunun üzerine düşerseniz ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamış olursunuz."

Kemalpaşa'da 16 araçla günde 130 ton çöp topladıklarını anlatan Karakayalı, şöyle konuştu: "Bu çöplerin büyük bir kısmı geri dönüşüme uygun çöpler. Çöp artık dünyada büyük bir sektör haline geldi. Çöp fabrikaları artık eskisi gibi kötü koşulları olan, üzerinde martıların uçuştuğu, pis kokuların yayıldığı bir yer değil. Çöp bir sektör oldu."

Avrupa'nın büyükşehirlerinin ortasında çöp fabrikaları hemen yanlarında marketler olduğunu anlatan Karakayalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz öğretmenlerin sayesinde ülkemizde zamanla çöp bilinci gelişecek. İlçemizde birçok noktaya ambalaj atıklarını toplamak için büyük atık toplama kutuları yerleştirdik ama maalesef bazı vatandaşlarımız normal evsel atıklarını da bu kutulara atıyor. Öncelikle okullarda bu bilinci geliştirirsek ülke ekonomisine ve çevreye çok büyük katkı sağlamış oluruz. Tabi bu siz öğretmenlerin sayesinde olacak. Seminere göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Slayt sunumu eşliğinde "Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı" konusunda eğitim alan öğretmenlere seminer sonunda katılım belgesi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: