Çevre Alanında Duyarlılık Gösteren Basın Kuruluşları 'çevre Beratı' Verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevre alanında duyarlılık gösteren basın kuruluşlarına çevre beratı verdi....

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevre alanında duyarlılık gösteren basın kuruluşlarına çevre beratı verdi. Etkinlikte A Haber, NTV, CNN Türk televizyon kanalları ile Habertürk, Türkiye ve Yeşil Dünya gazetesi temsilcileri çevre beratı aldı. Bakan Bayraktar, çevre bilincinin artırılması konusunda basın ve yayın kuruluşlarına büyük bir görev düştüğünü söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelerek, çevre alanında duyarlılık gösteren basın kuruluşlarına çevre beratı verdi. Programa Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ve birçok davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) kararları ve çevresel izinleri vermekle görevli olduklarını belirten Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış, “Ülkemizdeki tüm tesisleri denetliyoruz. Çevresel uygulama birimi olarak hizmet veriyoruz. Ekonomik gelişmelere engel olmadan çevre değerlerine korumaya çalışıyoruz.” dedi.

Basın kuruluşları adına konuşan Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila da, “Eskiden yatırımlar fayda-maliyet üzerine yapılırdı, ancak son yıllardaki gelişmeler üzerine sosyal fayda ve maliyet analizleri de gerçekleştirilip yatırım yapılıyor. Medyamızda çevre alanını takip edip yatırımların tek amacının modern, teknolojik ve güzel şehirler kurmak değil yaşanılabilir bir çevre yapılmasını incelemek olmalı.” şeklinde konuştu.

Türkiye nüfusunun yüzde 80’inin şehirlerde yaşadığını belirten Bakan Bayraktar, şunları ifade etti: “Dünyada ise bu oran yüzde 50’leri aşmış durumda. Artık dünyanın 7 milyar nüfusun önemli bir kısmı şehirlerde yaşıyor. 30-35 yıl içinde dünya nüfusu 9 milyara çıkacak ve bunun yüzde 70-75’i şehirlerde yaşayacak. Türkiye’nin de bu süreç içerisinde şehir nüfusu yüzde 90’ları aşacak. Bu bakımdan çevre ile şehircilik birbirine çok daha yakın beraber geliştirilmesi gereken bir husus.”

Reklam
Reklam

"2023 YILINDA TÜRKİYE’DE ARITILMAYAN ATIK SU KALMAYACAK"

Türkiye nüfusunun yüzde 72’sinin atık su hizmeti aldığını belirten Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Atık su arıtma tesislerinin kullandığı enerjinin yarısı bakanlığımız tarafından karşılanmakta. 2023 hedefi olarak Türkiye’de artık arıtılmayan atık su kalmayacak. 2003 yılında 15 olan katı atık düzenli depolama tesis sayısı bugün 68. 2023 yılında belediyelerde yaşayan tüm vatandaşlara katı atık hizmeti verilecek.”

Ambalaj atıkları lisanlı toplama ayırma ve geri dönüşüm tesis sayısını 28’den 514’e çıkardıklarını kaydeden Bayraktar şunları söyledi; “Ambalaj atıklarının yüzde 50’sinin geri kazanımını sağladık. Küçük belediyelerimize son 2 yılda bin 41 adet çöp toplama aracı hibe ettik. Sanayi tesislerinde ortaya çıkan tehlikeli atıkları büyük ölçüde geri kazanıyoruz. Tehlikeli atık geri kazanım tesis sayısını 18’den 201’e çıkardık. Bugün sayısı 208’e çıkan deniz kirliliği ölçüm istasyonunda kirlilik ölçümleri sürekli yapılmakta. Denizlerimizde mavi bayraklı plaj ve marina sayısı 2003 yılında 271 iken bugün 374’e yükseldi. Limanlarda 201 tesiste atık alım hizmeti veriliyor.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç, Yeşil Dünya gazetesinden Sezgin Akkoyun ve Türkiye gazetesinden Gökhan Kaya’ya çevre beratlarını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: