Çevre Bakanlığı Çandarlı’daki Deniz Kirliliğine El Attı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in Çandarlı beldesindeki deniz kirliliğine el attı. Yapılan çalışmalar sonucu, kirliliğin...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in Çandarlı beldesindeki deniz kirliliğine el attı. Yapılan çalışmalar sonucu, kirliliğin kaynağı Bakanlık tarafından tespit edilecek ve idari para cezası uygulanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in, Dikili ilçesi, Çandarlı beldesi sahilinde petrol kirliliği görüldüğü şeklindeki ihbar üzerine uzmanlar göndererek, yerel yöneticilerle birlikte yerinde inceleme yaptı. İncelemeler sonucunda kirliliğe müdahale için “Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesine Karşı Hazırlıklı Olma ve Müdahale” bakımından yetkili olan Uzmar Uzmanlar Denizcilik firması ile müdahale çalışmalarına başlamak üzere keşif yapıldı.

Reklam
Reklam

TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Yapılan keşifler sonucunda, deniz kirliliğinin Çandarlı bölgesinde karaya vurduğu ve temizlik faaliyetlerinin karada yapılması gerektiği tespit edilerek, müdahale ekip ve ekipmanları olay yerine intikal ettirildi. Yapılan toplantılar neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Çandarlı Belediyesi’nin sorumluluğunda temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Sahildeki atıklar, tehlikeli atık taşıma lisansı bulunan Burcu Remondis firması tarafından taşınarak, Aliağa’da bulunan Petkim firmasına ait tehlikeli atık geçici depolama alanına gönderiliyor.

KİRLİLİĞİN KAYNAĞI TESPİT EDİLECEK, İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Bakanlık, kirliliğin kaynağının tespiti amacıyla kirliliğin olduğu Çandarlı Bölgesi ve Aliağa gemi söküm bölgesinden numuneler aldı. Numunelerin analizi sonucunda kirliliğin kaynağı Bakanlık tarafından tespit edilecek, idari para cezası uygulanacak ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: