Çevre Günü Nedeniyle Sarıçam Fidanı Diktiler

Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi organizesiyle Dünya Çevre Günü dolayısıyla üniversite yerleşkesindeki fidanlık alana...

Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi organizesiyle Dünya Çevre Günü dolayısıyla üniversite yerleşkesindeki fidanlık alana 200 adet sarıçam fidanı dikildi. Etkinliğe ilköğretim öğrencileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Eren, Atatürk Üniversitesi’nin çevreci bir kuruluşu olduklarını vurguladı. Eren, “Her türlü çevre kirliliği (hava, toprak, su, gürültü kirliliği vb) ve diğer çevre sorunları üzerinde incelemeler yaparak sorunları sosyal, sağlık, kültürel ve ekonomik yönleriyle ortaya koymaya ve sorunların çözümünde en uygun yöntemleri tespit etmek amacıyla araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Zaman zaman da ağaçlandırma çalışmasında olduğu gibi, toplumun dikkatini çevremizin korunması ve güzelleştirilmesi konusuna çekmek için, örnek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Eren, Atatürk Üniversitesi yerleşkesi gibi şehrin ağaçlandırılmasının artarak devam ettirilmesi gerektiğini dile getirerek, bu konuda her şeyi belediyelerden ve kamu kuruluşlarından beklemenin yanlış olduğunu vurguladı. ‘Erzurum’a ağaç dikmeye devam edelim’ çağrısında bulunan Eren, sivil toplum kuruluşlarının ağaçlandırma çalışmalarına daha etkin bir şekilde katılmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: