Çevre için bir saat karanlık

Adana (AA)- Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), küresel iklim değişikliğine karşı farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan ve bu yıl 29 Mart akşamı yapılacak bir saatlik ışık kapatma eylemi için, kişi ve kurumların desteğini bekliyor.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, küresel iklim değişikliğinin tehlikeli boyutlara varmasını önlemek amacıyla iş yerlerinde, evlerde, tatilde ve alışveriş gibi yaşamın her anında bilinçli tüketim ve sorumlu davranılması gerekliliğine dikkati çekerek, "İhtiyaçlarımızın ötesinde kullandığımız doğal kaynaklar hızla
tükenirken, atıklar ve ortaya çıkan emisyonlar nedeniyle yeryüzünün dengesi hızla bozuluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Demirayak, doğal kaynakların tüketiminin aynı hızla devam etmesi halinde, yakın bir gelecekte sıkıntılı süreç başlayacağını ve bu sıkıntıların da önlenemez boyuta varacağını belirtti.

Küresel iklim değişikliğinin, doğal yaşamın dengesini bozan sorunların başında geldiğini bildiren Demirayak, şöyle konuştu:

"Bunu önlemek ve küresel iklim değişikliğine karşı farkındalık yaratmak amacıyla geçen yıl WWF-Avustralya'nın girişimiyle bir saatliğine ışıkları ve elektrikli aletleri kapatma eylemi başlatılmıştı. Küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir eylemle yaratabileceğimiz değişimi gösteren eylem, bugün küresel bir harekete dönüştü. WWF-Türkiye olarak, bu yıl 29 Mart tarihinde 20.00 ve 21.00 saatleri arasında yapılacak eylemde, dünyanın tüm büyük şehirlerinde olduğu gibi ülkemizde de aklı ve kalbiyle değişimin bir parçası olmak isteyen herkesi ve her kurumu, iklim değişikliğine karşı topyekün mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla bu eyleme katılmaya çağırıyoruz."

Demirayak, geçen yıl İstanbul'da İş Kuleleri ve binlerce bireyin destek verdiği bu eyleme katılacak kurum ve kuruluşların WWF-Türkiye'nin internet sitesinde açıklanacağını bildirdi.

Reklam
Reklam