Çevre Koruma Derneği'nin 10. Genel Kurulu Yapıldı

Zonguldak Çevre Koruma Derneği'nin 10. Genel Kurul toplantısı yapıldı.Zonguldak Maden Mühendisleri Odasında, Zonguldak Çevre Koruma...

Zonguldak Çevre Koruma Derneği'nin 10. Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Zonguldak Maden Mühendisleri Odasında, Zonguldak Çevre Koruma Derneği'nin 10. Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, sivil toplum örgütleri temsilcileri, çevre koruma derneği üyeleri ve davetliler katıldı.

Genel kurulda, divan kurulunun seçiminin yapılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz açılış konuşmasını yaparak, “Zonguldak'ın en büyük problemi hava kirliliğidir. Bizi uzun süredir meşgul eden problemdir. Hem kömürden yararlanmak hem kazanç sağlamak hem de bu yüzden mağdur olduğumuz bir kentte yaşadığımız için şansızız ne yazık ki. Kömürü de gerektiği gibi yakamıyoruz. Bu yüzden kendi hatalarımızdan kaynaklanan problemlerden dolayı bu kadar yoğun hava kirliliği yaşıyoruz. Doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla belki bu hava kirliliğinden bir nebze olsun kurtulabileceğiz. Ama yine de Zonguldak'ın zemin yapısı nedeniyle doğalgazın çok ta yaygın kullanılamayacağını düşünüyoruz. Hava kirliliğinin en büyük problem kaynağı aslında termik santraller. Çok büyük kapasite ile çalışan ve hala eklenmesi düşünülen üniteler olan bu termik santraller ilimiz için belki iş kapısı. Ama ne yazık ki en fazla hastalığa sebep olan ve o bölgedeki insanların hastalanmasına sebep olan bir faktör. Genel kurulumuzun yeniden gerçekleşmesinden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporu okundu.

Daha sonra Genel Kurulda, derneğin tüzüğündeki 9 asil ve 9 yedek üye sayısının 5 asil ve 5 yedek üyeye düşürülmesi önergesi sunularak kabul edildi.

Tek listeyle gidilen seçimde, mevcut Başkan Meltem Gürbüz yeniden seçilerek güven tazeledi.

Yönetim kurulu asil üyeye Meltem Gürbüz, Sinem Çakmaklı Çolak, Pınar Eşref, Tuğba Toraman, Ahmet Öztürk ve yedek üyeye ise, Nimet Kanca, Nalan Dereli, Ahmet Arslan, Ümit Özen ve Yüksel Parmak seçildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: