‘çevre Koruma Haftası’ Etkinlikleri Başladı

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ‘Çevre Koruma Haftası’ etkinliklerini SANKO Park’ta açtığı stant ile...

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ‘Çevre Koruma Haftası’ etkinliklerini SANKO Park’ta açtığı stant ile başlattı.

Bütün dünyada 5 Haziran günü kutlanan ‘Çevre Koruma Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik hazırlayan Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, etkinliklerine SANKO Park’taki stant açılışı ile başladı.

Açılış sonrası konuşan Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergün Özuslu, “Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak ‘Çevre Koruma Haftası’ etkinlikleri kapsamında bu gün kutlamalara başlamış bulunmaktayız. Bu gün SANKO Park’ta ‘Çevre Koruma Haftası’ münasebeti ile öğrencilerde bilinç arttırmaya yönelik değişik etkinliklerimiz olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin çevre konusunda bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler yürüttükleri belirten Ergün Özuslu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Öğrencilerimizin bilinçlenmesine yönelik burada onlara broşür, kitapçık, promosyon malzemeleri dağıtımı oluyor. Böylelikle öğrencilerde çevre bilincini kazandırıcı etkinliklerde bulunuyoruz. Yine hafta boyunca Çevre Koruma Haftası’nın önemini anlatan çeşitli programlarımız olacak. Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında münazara, resim yarışması yapılacak. Kentsel dönüşüm ve geri dönüşüm isimli bir konferans ve çevre yürüyüşü etkinlikleri gerçekleştirilecek. Çevre Koruma Haftası etkinlikleri ayrıntılı olarak özellikle insanımıza çevre bilincini kazandıracağımız, çevre kirliliğinin olmadığı günler için bilinç kazandırmaya yönelik faaliyetlerimiz olacaktır. Bu kapsamda ben bütün halkımızın Çevre Koruma Haftası’nı kutluyorum. Temiz günler diliyorum.”

Stant açılışına katılan bir öğrenci ise “Bu gün SANKO Park’ta geri dönüşüm ile ilgili konuştuk. Çok eğlendik. Burada bize hediyeler dağıttılar. Geri dönüşümün nasıl olduğu anlatıldı. Bundan sonra çevreye karşı daha duyarlı olacağım. Defterlerimi daha düzgün kullanacağım. Defterleri yırttıkça ağaçlar kesiliyor. Bu yüzden daha duyarlı olacağım. Arkadaşlarımı da bu konuda uyaracağım” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

SANKO Park’ta açılan stant, 5 gün boyunca açık kalacak ve çevre bilinci konusunda bilgilendirme yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: