Çevre Müfettişi Öğrenciler Kartlarını Bakan Bayraktar'dan Aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özellikle ilk ve ortaöğretim çağındaki çocukların çevre bilinci kazanmasına yönelik önemli...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özellikle ilk ve ortaöğretim çağındaki çocukların çevre bilinci kazanmasına yönelik önemli bir proje başlatarak, öğrencilerin çevrenin korunması konusunda öncü rol alabilmelerinin önünü açtı. Bakanlık, 'Çevre Çiçekleri' projesi ile pilot bölge seçilen Üsküdar'dan başlayarak tiyatro gösterileri ile miniklere çevre duyarlılığı mesajı verecek. Proje kapsamında Bakan Bayraktar, öğrencilere 'çevre müfettişleri' kartlarını dağıttı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Temiz Türkiye'm Atılım Projesi' kapsamında ilk ve ortaöğretim düzeyinde öğrencilere yönelik 'Çevre Çiçekleri' projesi Üsküdar'da başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen projede sürdürülebilir çevre bilinci oluşturmak için 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Üsküdar Belediyesi tarafından tüm ilköğretim okullarında ve liselerde yaklaşık 15 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi.

Reklam
Reklam

Üsküdar ilçesi dahilinde bugüne kadar 80 ayrı ilkokulda eğitim gören 7 bin 4. sınıf öğrencisine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Çevre Müfettişleri' kimlik kartları dağıtıldı. Minik öğrenciler, müfettiş kartları ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın karşısına çıktı. Bayraktar, projenin bir parçası olan tiyatro oyununu miniklerle birlikte izledi.

TÜRKİYE'Yİ DE SİZİN GİBİ PIRIL PIRIL YAPMAK İSTİYORUZ

Tiyatro gösterisini izledikten sonra miniklere hitap eden Bakan Bayraktar, amaçlarını ve çevre konusunda öğrencilere yönelik çalışmaları anlattı. Türkiye'deki temiz çevre algısının çocuklarla başlayacağını anlatan Bayraktar, "Zihinleriniz temiz, pırıl pırılsınız. Türkiye'mizi de öyle yapmamız lazım. Yavrularımızla birlikte 4. sınıftan itibaren, 'Temiz Türkiye'm, temiz çevrem diye proje başlattık. Sizler de çocuklar olarak buna sahip çıktınız. Müfettişler oldunuz. Sizin dikkatiniz, uyarınız her şeyden daha çok tesir eder." diyerek çocuklara çevre konusunda daha bilinçli olmaları için mesaj verdi.

Reklam
Reklam

Gösterinin ardından Bakan Bayraktar, bazı öğrencilere çevre müfettişleri kimlik kartlarını dağıttı. Programa Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile Belediye Başkanı Mustafa Kara da katıldı.

Sürdürülebilir çevre bilinci oluşturmak için başlatılan proje ile Türkiye genelinde Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih, Altındağ, Keçiören, Sincan, Şahinbey, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik Belediye’si olmak üzere toplam 14 belediyede pilot çalışmalar yapılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz