Çevre Sağlığı Emin Ellerde

Çankaya Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, sene başından beri 27 personelle 40 bin hektarlık alanda ilaçlama...

Çankaya Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, sene başından beri 27 personelle 40 bin hektarlık alanda ilaçlama yaptı.

Geçtiğimiz yıl 200 bin hektarlık alanda ilaçlama yapan Çankaya Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sene başından itibaren 40 bin hektarlık alanda ilaçlama yaptı.

İnsanların yaşamını olumsuz etkileyen yaşam kalitesini düşüren ve pek çok hastalığa neden olan karasinek, sivrisinek, kene ve fare gibi zararlıların ilaçlanması yoluyla yok edilerek halk sağlığının korunması amacıyla 7/24 tam kapasite hizmet veren Veterinerlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi, 27 kişiden oluşan profesyonel ekiple yaz kış ara vermeden hizmet veriyor.

Reklam
Reklam

RUHSATLI İLAÇLAR KULLANILIYOR

Yaz aylarının yaklaşmasıyla, günlük ilaçlama programını yoğunlaştıran ve Çankaya Belediyesi’nin Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışını esas alıp önceliği insan sağlığına veren İlaçlama Birimi, Biyosidal Ürün Yönetmeliği’ne göre ruhsatlandırılmış kaliteli ilaçlar kullanıyor.

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi, kışın kışlak mücadelesi verirken yazın da uçkun mücadelesi veriyor. Kışlak çalışması olarak çöp konteynerları ve çöp toplama yerleri ile ilçe sınırlarında bulunan jit (bataklık, küçük su birinkintileri vs.) alanlarında larvasit, kanalizasyonlarda da fare mücadelesi veren birim elemanları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmada Belediye’ye ait parklarda ağaç ilaçlaması ve Sahipsiz Hayvan Barınağı’nda belirli aralıklarla kene mücadelesi veriyor.

AĞAÇ İLAÇLAMASI GECE YAPILIYOR

Havaların ısınmasıyla birlikte cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlarda meydana gelen hastalıklar sonucunda oluşan halk arasında da ağaç sineği olarak bilinen sineklerin imha çalışması ise vatandaşların ağaçlardan damlayan ilaçlara maruz kalmaması için gece saatlerinde yapılıyor. Sene başından beri 210 kg fare ilacı, 80 litre larvasit, 30 litre kene ilacı, 110 litre ağaç ilacı kullandıklarını belirten İlaçlama Birimi yetkilileri, yaz çalışmalarının daha yoğun olacağı ve Çankaya’nın kırsal mahallelerinde de haşereye karşı mücadelelerini sürdürecekleri bilgisini verdiler.

Reklam
Reklam

Çankayalılar çevrelerindeki haşereden kaynaklı -bina içleri hariç- şikayetleri ve talepleri için 458 89 00 (Dahili tel: 1204-1206) numaralı İlaçlama Birimi ile 444 06 01 numaralı telefonları arayarak bildirimde bulunabiliyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: