Çevre sağlığı teknisyenleri doğal afetlere hazırlanıyor

Bursa il Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi, şehirde meydana gelebilecek herhangi bir afet durumunda görev...

Bursa il Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi, şehirde meydana gelebilecek herhangi bir afet durumunda görev alacak çevre sağlığı teknisyenlerinin görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Şube Müdürü Dr. Arife Ercan, toplantıda yaptığı konuşmada, afetler ile ilgili detaylı bilgi verdi. Çevre Sağlığı teknisyeni Erdinç Şenova ise afetle ilgili kanun ve yönetmelikler, görevli kurumlar, planlamalar, bir afet durumunda içme suyu şebekesinin kontrolü ve dezenfeksiyonu, şehrin giriş yerlerinde afet bölgesine gelen yardımların kontrolü, geçici yerleşim yerlerinde ve çadırkentlerde su ya da kanalizasyondan bulaşabilecek hastalıkların önlenmesi ve çadırkent alanları konularında bilgilendirme sunumu yaptı.
Van'da meydana gelen depremden sonra Çevre Sağlığı Hizmetleri tarafından bölgede görevlendirilen Çevre Sağlığı teknisyeni Mustafa Paçacı ve Düzgün Kılıç, fotoğraflarla Van izlenimlerini katılımcılarla paylaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz