Çevre ve Orman Müdürlüğü ceza yağdırdı

SAMSUN (İHA) - Samsun Çevre ve Orman Müdürlüğü, 2006 yılında il genelinde yaptığı çeşitli kontroller sırasında kurallara uymayan firmalara ve özel şahıslara 207 bin YTL idari para cezası kesti.

Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2006 yılında Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda yapılan denetimlerde 211 tesisin baca çıkışı emisyon değerlerinin standartlarına uygun olup olmadığının kontrol edildiği ve emisyon değerleri yüksek çıkan 3 firmaya 79 bin YTL idari para cezası kesildiği bildirildi. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda 2006 yılında yapılan denetimlerde ise 301 firmanın denetlendiği, su kirliliği yapan bir şeker fabrikasına 11 bin 150 YTL ve bir hazır beton firmasına 715 YTL idari para cezası verildiği belirtildi. Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, Çevre Kanunu ve Gürültü Kirliliği yönetmenliği kapsamında yapılan denetimler de emisyon ölçümü yaptırmayan 26 araca 11 bin 154 YTL ve havaya silahla ateş açarak insanları rahatsız ettiği belirlenen 7 kişiye 5 bin YTL idare para cezası kesildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, 2006 yılında Havza İlçesi'nde yapılan denetimlerde Tersakan Çayı'na hurda akü sıvı döktüğü belirlenen bir kişiye 100 bin YTL para cezası verildiği vurgulandı.
Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, 2007 yılında da denetimlerin sıklıkla devam edeceğini belirterek, vatandaşları ve firmaları kurallara uymaları konusunda uyardı.