Çevre Ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Gebze’de Sanayi Bölgelerini Gezdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gebze ve Dilovası'ndaki organize sanayi bölgelerini (OSB) ziyaret etti....

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gebze ve Dilovası'ndaki organize sanayi bölgelerini (OSB) ziyaret etti. Kocaeli Sanayi Odası Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri törenine katılmak üzere gelen Bayraktar, Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker’in evsahipliğinde, Dilovası Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi'ni de gezdi.

Bakan Bayraktar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sanayi ve evsel atık suların arıtılarak derelere, denize dökülmesi, denizlerin temiz kalması demektir. Daha ileri noktalara geldik. Çevreyi sulama şekilleri gelişecek, ağaçlarda, çimlerde, belki de sanayide kullanacağız bu suyu. Şu an Bursa’da yapılıyor, inşallah burada da yapılır. Buraya sadece sanayiden değil, evsel atıklar da geliyor. Biz istiyoruz ki tam kapasiteli çalışsın. Bu arada sanayicimize de yük getirmesin, maliyetini arttırıcı unsur olmasın. Hem çevreyi hem de sanayiciyi korumak zorundayız.” dedi.

Reklam
Reklam

Bayraktar, bir gazetecinin Dilovası'ndaki hava kirliliğine ilişkin sorusu üzerine ise, “Elektronik ortamda buradaki tüm bacaları denetliyoruz. Bunu biraz daha reel hale getireceğiz. Parametreleri biraz daha modern anlamda, elektronik anlamda yönetmeliklerini değiştirerek yapıyoruz. Eskiye göre hava burada pırıl pırıl. Dilovası şu anda önümüzde, burayı ciddi anlamda takip ediyoruz. Valilik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve biz, bakanlık olarak takip ediyoruz. Daha iyi duruma gelecek. Burada bir kentsel dönüşüm de olacak. Hem fabrikalar hem de ikamet nezdinde dönüşüm olacak. Buradaki hava temizliği ciddi anlamda artacak." şeklinde konuştu.

Bakan Erdoğan Bayraktar, daha sonra Gebze'deki İMES OSB'ye geçerek incelemelerde bulunduktan sonra şehirden ayrıldı. Bu arada Bayraktar'ın gezeceği alanlar, polisler tarafından tek tek kontrol edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: