Çevre Ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Tokat'ta

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir kooperatif tarafından yaptırılan dairelerin tapu teslim törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir kooperatif tarafından yaptırılan dairelerin tapu teslim törenine katıldı.

Bakan Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de fay hattı üzerinde olan 20'den fazla şehir olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tamamındaki 20 milyon konuttan 13-14 milyonun bu şehirlerde olduğunu belirten Bayraktar, "İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Tokat da buna dahildir. Bu konutlardan 6,5 milyonunu bizim yaptığımız hesaplara göre değişmesi lazım. Tokat'ta da toplam yaklaşık 75 bin konut var. Biz yasayı çıkardık. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu veyahut Afet Riski Taşıyan Binaların Yenilenmesi Kanunu, 6306 sayılı kanun. Diğer kanunlardan farklı bu. Bu kanun sosyal devlet olmanın gereği" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir seferberlik başlattıklarını bu konuda vatandaşa da görev düştüğünü ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

"Dünya değişti, insanlar da gelişti. Nasıl ki check up yapıyorsak evlerimizden de en ufak bir şüphemiz varsa evimize check up yaptıracağız. Biz ne yapacağız; Harç yok, alım satım vergisi yok, belediyede ruhsat harcı yok. Artı, evini yaparken vatandaşımız müteahhide verirse 18 ay kirasını vereceğiz hibe olarak. Tokat'ta kaç para bilmiyorum, 600 lira civarındadır. Kirayı tercih etmezse evini yaparken 100 bin lira kredi aldığı zaman kredi faizinin yüzde 4'ünü yine biz hibe olarak vereceğiz. Biz Tokat'a önem veriyoruz. Tokat'ta kentsel dönüşümü mutlaka hızlandıracağız."

Daha sonra Bayraktar, hak sahiplerine tapularını dağıttı.

Muhabir: Recep Bilek-Ekber Türkoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: