Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar:

Özürlüler Destek Programı (ÖDES) toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirildi.Trabzon'da bir...

Özürlüler Destek Programı (ÖDES) toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirildi.

Trabzon'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’ın yanı sıra Trabzon AK Parti Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, kurum amirleri, valiliklerde görev yapan ÖDES personelleri, proje yürütücüleri ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Engellilerin sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanabilmeleri için gereken şeylerin yapıldığını ve yapılacağını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, “Bunları bir insan hakkı olduğu için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimize için uygulamalarımızı yeniden düzenliyoruz. Bu çalışmaları içerisinde gerekli politikaları uyguluyoruz. Her türlü imkanı sunmaya çalışmaktayız” dedi.

Engellerin hayatların iyileştirmek için talep odaklı değil, arz odaklı hizmet verdiklerini belirten Bakan yardımcısı Asan, “Bakanlık 1 buçuk yıl önce kuruldu en etkin genel müdürlüklerinden biri tüm bu çalışmaları yürütmektedir. 2011 yılından faaliyetlerine başlayan her alanda görülen bir değişimin bir yansıması olmak için hızla çalışmalarına başlayan özürlü ve yaşlı hizmetleri, 2011 yılına engelli vatandaşlar için en etkin hizmetleri sağlayabilmek amacıyla çok önemli çalışmalara parmak basmıştır. 2012 yılı birçok alanda bir dönüm noktası olmuştur. Tüm Dünya’da ve ülkemizde tek olarak sınavla birlikte cumhuriyet tarihinin engelli yerleştirmesi bu dönemde yapılmış oldu. Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarında çok önemli etkin ve sonuç odaklı devreler içine girdi. Engellilerimizin önüne çıkan tüm engellilerin asansör sistemlerin yeniden rezerve olması alanında çok önemli adımlar atıldı. Engelli bakım hizmetlerinde çeşitlilik sağladık. Umut evlerini hayata geçirdik. Engellilerimizin bir evde bakımların sağlanması yurt bakımından çıkarak evde hizmet modellerine geçmiş olduk” dedi.

Reklam
Reklam

"GİDECEK ÇOK YOLUMUZ DAHA VAR"

Projeler kapsamında gidecek çok daha fazla yollarının olduğunu kaydeden Asan şöyle konuştu:

“Engelli istihdamı olarak memur alımlarının yanı sıra engelli girişimciliği modeli geliştirdik. Burada bulunmamız sebebi engellilik alanındaki girişimlerin ve sivil toplumların gelişmesi bir çok adım atıldı. Bakanlığımız 2011 yılında bu programı başlattı. Orta ve Doğu Karadeniz 11 ilde engelliler için farkındalığın geliştirilmesi için projeler hayata ve uygulamaya geçirildi. 2011 yılında 158 projeden finansmanı sağlanan 33’ü için Valiliklere 2 milyon TL kaynak sağlandı. ÖDES programın asıl hedefi engeliler ile farkındalığın yaratılması en önemli hedefi bu. Engelliklerin ve aileler bilinçlendirilmeleridir. Türkiye’de özürlülük oranların azaltılması alanında çalışmalar yapıldı. 33 projeyle 500 kişiye doğrudan ulaşıldı. Görünürlük araçları ve eğitim materyalleri 864 bin 861’e yükseltildi. Ücretli ve tam zamanlı olarak personel tahsis edildi. Bunlar yeterli değil gidecek çok yolumuz var. Bakanlık olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle toplumun engellilere bakış açısıyla ile farkındalığın bu alanla birlikte gidecek çok yolumuz olduğunu bu farkındalıkların arttırılmasıyla birlikte çok yolumuz olduğunu biliyoruz.”

Reklam
Reklam

"YURDUMUZUN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Bir dizi ziyaret için Trabzon'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaptığı lokanta açılışının ardından şehir merkezine gelerek ÖDES projesi kapsamına düzenlenen toplantıya katıldı. Burada bir konuşma yapan Bayraktar, hükümetin engellilere çok önem verdiğini söyledi. Engellilerin istihdama katılması için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaşlılarımızı toplumun içine almak için çalışmalarımı yoğunlaştırdık. Aile ve Sosyal Bakanlığımız olarak yeni bir bakanlık oluşturduk. Yurdumuzun 4 bir tarafında bu çalışmalarına devam ediyorlar. 11 vilayeti kapsayan bir çalışmada son derece faydalı bir çalışmadır. Engellilerimize hayat bakımından, sosyal bakımdan daha faydalı bir duruma getirebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Eskisi gibi değil Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımız halka hizmet etmenin gayreti içerisindeler. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Tüm insanlarımızın eğitim seviyesi, sağlık pozisyonu, fiziki konum ile toplumla birleşmesi amacıyla birçok çalışmalarımız var.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz