Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Bin 234 sit alanı aynen korunuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanları ve çevre koruma bölgesi statülerinin sona erdiği yönündeki...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanları ve çevre koruma bölgesi statülerinin sona erdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yeniden yapılandırmayla bir değişiklik yaşanmadığına dikkat çekilen bakanlık, bu güne kadar ilan edilmiş 1234 doğal sit alanı ve 15 adet özel çevre koruma bölgesinin statüsü aynen devam ettiğini kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin yürürlüğe girmesiyle kamuda yanlış bir kanaat oluştuğu vurgulandı.
Yeniden yapılanma ile sadece sit kurulları ve Özel Çevre Koruma Kurumu’nun görevlerinin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne devredildiğine işaret edildi.
Bu güne kadar ilan edilen bin 234 doğal sit alanı ve 15 adet özel çevre koruma bölgesinin statüsünün aynen devam ettiği kaydedilerek, “Gerek doğal sitler gerekse de özel çevre koruma bölgeleri için alınan karar ve planlar aynen geçerlidir. Bazı art niyetli kişilerin son KHK ile sit alanları ve özel çevre koruma bölgelerinin kaldırıldığını öne sürerek arsalarını çok katlı yapılaşma yapılacağı gerekçesiyle fahiş fiyata satmaya çalıştığı tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın, bu tür yalan haberlere inanmamaları ve art niyetli insanlara karşı bilinçli davranmaları gerekmektedir.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz