Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Heyetinden Ünver'e Ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyet, Nevşehir Belediye Başkanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

Ünver'in makamında gerçekleşen ziyarete Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Tarman, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Jeoloji Mühendisi Havva Bellisiz, Nevşehir Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Çiçek katıldı.

Ziyarette konuşan Ünver, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun, Kültür ve Tabiat Varlıkları olarak iki ayrı bölüme ayrılmasının teknik düzeyde bile olsa yerinde bir karar olduğu olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Tabiat varlıkları ile kültürel varlıklarının gerçekte birbirinden ayrı değerler olduğunu zaten Kapadokya bölgesinde gerek geçmişte ve gerekse bugünlerde bunun ciddi anlamda da sıkıntılarını ortaya çıkardığını kaydeden Ünver," Oldukça yerinde bir karar ile bu kurul iki ayrı bölüme ayrıldı. Yapılması gereken de gerçekte o idi. Çünkü kültürel değerler ile tabiat değerleri birbirinden oldukça farklılık taşıyor. Kültürel değerin korunma esasları ile tabiat varlığının koruma esasları aynı ölçekte ele alınmamalı idi" dedi.

Daha sonra heyet üyeleri Nevşehir'deki çalışmalara ilişkin olarak, Ünver ile görüş alışverişinde bulundular.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: