Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Yıkıma Kendi Binalarından Başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yakında başlayacak olan afet riski altındaki alanların dönüşümü için yıkım talepleri...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yakında başlayacak olan afet riski altındaki alanların dönüşümü için yıkım talepleri gelmeye başladı. Bakanlığa şu ana kadar 150 kamu binası ve bin 600 özel mülkiyet için yıkım başvurusu yapıldı. Bu sayıların ilerleyen dönemde daha da artması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkılacak kamu binalarıyla ilgili olarak bakanlıklarla protokol imzalayacak. Bakanlık, dönüşüme Kahramanmaraş’ta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait riskli lojmanların yıkarak başlayacak.

Reklam
Reklam

Bu konuda yapılan tespitlerde en fazla riskli binaya Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın sahip olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kahramanmaraş’ta bulunan lojmanlarını ve Van 15. Tapu ve Kadastro bölge müdürlüğüne bağlı Hakkâri'deki hizmet binasını da yıkacak. Milli Savunma Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarının riskli binaları tespit edildi. Yapılacak protokoller den sonra eylül ayı itibari ile yıkımlar başlayacak.

EN FAZLA TALEP NEVŞEHİR’DEN GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şu ana kadar en fazla yıkım talebi bin 500 başvuru ile Nevşehir’den geldi. Ayrıca İstanbul, Bitlis, Düzce, Trabzon, Adıyaman, Ankara belediyeleri de talepte bulundu. Ayrıca şu ana kadar 33 yıkım firması hazırladığı tanıtım dosyalarını bakanlığa iletti. Bakanlık yapacağı değerlendirmeler sonucunda hangi firmaların yıkımı gerçekleştireceğini belirleyecek.

Bakanlık dönüşüm gerçekleştireceği yerlerin yıkım tekniğini de belirleyecek. Her yerde farklı teknikler uygulanabilecek. Kentsel dönüşümde patlatma, yıkım makineleri ile yıkma ya da el yöntemiyle yıkma gibi teknikler uygulanacak. Yıkımlarda yeni teknolojiye sahip aletler kullanılacak. Bakanlık ayrıca yıkımda çıkacak inşat atıklarının geri dönüşümü için Almanya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerin teknolojilerini de inceliyor. Sıfır artık projesini hayata geçirmek isteyen Bakanlık, geri dönüşüm komisyonu kurdu. İnşat atıklarının geri dönüştürmek için üniversitelerden de destek isteyecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz