Çevreci Bir Toplum İçin Doğal Gazı Seçin

SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Çevreci Bir...

SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Çevreci Bir Toplum İçin Doğal Gazı Seçin” isimli sosyal sorumluluk projesi bugün Sakarya İlkokulu’nda yapılan eğitim ile başladı.

Yaklaşık 150 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitime SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras, Okul Müdürü İsmail Tütüncü, Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bilgilendirme öncesi açılış konuşmasını yapan SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, “Projenin amacı yeni nesillere çevrecilik bilincini oluşturmaktır. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize çevrecilik bilinci aşılamak projenin başlıca hedefidir. Bilinçsiz kullanımdan kaynaklanan enerji israfı, hem vatandaşlarımızın bütçesini hem de ülke ekonomimizi olumsuz etkilemektedir. Dışa bağımlı olduğumuz doğal gaz enerjisinin hem verimli hem de güvenli olarak kullanımı konusunda öğrencilerimizin bu bilinci kazanmaları ve bu bilince ortak olmaları hedeflenmektedir. Eğitim sunumunun öğrencilerin ilgisini çekmesi, ayrıca interaktif bir eğitim süreci oluşması amacı ile sınıflara doğal gaz sayacı, doğal gaz vanaları ve uyarı levhaları da getirdik. Çocuklarımızın eğitime olan ilgi ve alakaları bizleri oldukça mutlu etmiştir. Güzel ve keyifli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Pilot olarak başlatılan bu uygulama bu sene altı okulda yapılacak olup gelecek senelerde genişleyerek devam edecektir. Projemizin sürekliliği ve başarısı bizler için de önem arz etmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Projenin başarıya ulaşacağını belirten İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras, “Eğitime katılan öğrencilerimize, takdim edilen tanıtım broşürü ve bir ağaç için çevreci kalem seçin projesi kapsamında hazırlanmış olan doğada tamamen çözülen ve içinde tohum barındıran çevreci tükenmez kalemler öğrencilerimizin ilgi ve alakasını arttırmıştır. Eğitim sonrasında ayrıca yapılan beş soruluk ankette birçok öğrencinin bütün soruları doğru olarak cevapladığını gördük. Bu da projemizin başarıya ulaşacağına olan inancımızı pekiştirmiştir” diye konuştu.

SAMGAZ’a katkılarından dolayı teşekkür eden Sakarya İlkokulu Müdürü İsmail Tütüncü, “Bu eğitimin düzenlenmesi ve ilk olarak bizim okulumuzun seçilmesi bizleri oldukça onure etmiştir. Öğrencilerimiz ve biz öğretmenler birçok bilgi edindik. Bu sürecin devamı hepimiz için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: