Çevreci Miniklere Belediye'den Destek

Manisa Belediyesi ve Atabey Anaokulu işbirliği ile Güzelyurt Mahallesi'nde hatıra ormanı oluşturuldu.

Manisa Belediyesi ve Atabey Anaokulu işbirliği ile Güzelyurt Mahallesi'nde hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehir merkezinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra hatıra ormanları oluşturarak doğaya sahip çıkan Manisa Belediyesi, bu kapsamda Atabey Anaokulu işbirliği ile Güzelyurt Mahallesi'ne hatıra ormanı kazandırdı. Fidan dikim törenine Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar ve Süleyman Çoban, Parkı Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz, BESOT A.Ş Genel Müdürü Yasemin Buket Aktan, Atabey Anaokulu Müdürü Halide Yılmaz, iş adamları Kanber Ali Atabey ve Üzeyir Dindar ile Atabey Anaokulu öğrenci ve velileri katıldı. Okul müdürü Halide Yılmaz, çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve kente bu anlamda katkı sağlamak istediklerini söyleyerek, ormanı yaratma aşamasında kendilerine destek olan Manisa Belediye'ne, hayırsever iş adamı Kanber Ali Atabey'e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

"DOĞAYI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, belediye olarak doğanın korunması noktasında halkla birlikte hareket etmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Bugün şehirleşmenin insanları boğduğu, nefes almakta zorluk çektirdiği bu dönemde, ormana ve yeşile daha fazla ihtiyaç duyduğumuz yılları yaşıyoruz. Çocukluğumuzda Manisa gerçekten yemyeşil, doğayla iç içe yaşayan, nüfusun 70 bin civarında olduğu bir şehirdi. Oysa şimdi 350 bine dayanan bir nüfusumuz ve buna bağlı olarak betonlaşmanın yaşandığı bir şehirden yaşıyoruz. Bu şehirleşmenin vermiş olduğu rahatsızlık, bizleri günden güne yeşilden koparıyor. İşte burada belediyemiz ve hayırsever yurttaşlarımızın, halkımızı yeşille buluşturma noktasındaki işbirliği önem arz ediyor. Böyle güzel bir günde Sayın Kanber Atabey'in düzenlemiş olduğu ağaç dikim törenini kutluyoruz. Bundan sonra da böylesi işbirliklerden doğan orman yaratma çalışmaları bizleri daha da mutlu edecektir. Bu anlamlı günün hayırlı olmasını diliyorum. Evlatlarımızın da diktikleri fidanları sahiplenmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın sonrasında anaokulunun minik öğrencileri, kendi dileklerinin yazılı olduğu mektupları sandığa koyarak, oluşturulan ormana gömdü. Ardından velileri ile birlikte fıstık çamı fidanlarına toprak atan minikler, fidanların can suyunu da verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: