ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Erkul, çevresine duyarlı insanların, çevreci kuruluşlarda rol alması gerektiğini bildirdi.
Erkul, meslek yüksekokulunda düzenlenen "Çevreci Sivil Toplum Kuruluşları ve TEMA Paneli"nde, doğanın hakimi olma zamanının bittiğini ve doğanın parçası olma zamanının başladığını söyledi.
Çanakkale'de bazı çevreci dernekler bulunduğu ancak büyük çoğunluğunun aktif olmadığını, kurumsallaşmalarının yetersiz ve üye sayılarının az olduğunu dile getirerek, "Sivil toplum kuruluşunu yönetmek kolay değildir. Çevresine duyarlı insanlar, çevreci kuruluşlarda rol almalı. Rol almazlarsa bu tür kuruluşlar da aktif olmazsa yakında yaşanabilir bir çevre kalmayacaktır" dedi.
Prof. Dr. Veysel Salih Çavuşgil ise Türkiye nüfusunun yüzde 7'sinin sivil toplum kuruluşlarına üye olduğunu ancak Avrupa'da bu oranın yüzde 40'a ulaştığını anlattı.
Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfının (TEMA) 500 bin gönüllüye sahip olduğunu vurgulayan Çavuşgil, şunları kaydetti:
"Sürekli, düzenli eğitim veriyor. Dünyanın en gelişmiş çevre yayınları TEMA'dadır. TEMA, uluslararası birçok kuruluşa üyedir. Hukuk konusunda müthiş çalışmalar yapmakta ve davaları takip etmektedir. Demokrasinin temeli sivil topum kuruluşlarıdır. TEMA'ya göre erozyonla mücadele bir milli mücadeledir."
Muhabir: Mehmet Bayer
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz