Çevrecilerden baz istasyonuna tepki

Alaplı Çevre Koruma derneği Alaplı Türk Telekom ve PTT binasının önündeki alanda Baz istasyonunatepki göstererek kaldırılmasını istiyorlar

Alaplı Türk telekom’un bahçesinde kurulu bulunan baz istasyonunun 50,metre sağında Özel Üsem Dersanesi,100 METRE Sağında A.Zeki Atalay İlk öğretim okulu bulunmaktadır.Yine 100,metre arka sında İMKB.A.E.MESLEK LİSESİ vardır.Bu eğitim yuvalarında eğitim gören yavrularımız radyasyon riski altında eğitimlerine devam etmektedirler. Buradaki Baz istasyonu şehir merkezininde ortasındadır.Şehir merkezinde ticaret yapan esnaflarımız her gün söz konusu baz istasyonundan etkilenerek psikolojilerinin bozulduğunu ifade ediyorlar.

Reklam
Reklam

Alaplı Türk Telekom ve PTT binasının bahçesinde ve üstündeki baz istasyonlarının bu alandan kaldırılarak daha sakin ve yaşayan insanlarımızı etkilemeyecek,risk taşımayacak bir alana taşıyarak ilçemize hizmet vermesini çevre koruma derneği olarak uygun olacağını ve olması gerektiğini haykırıyoruz. Bizler çevre derneği olarak mücadelemizi bu istasyonların kaldırılıp risk taşımayan bir alana yertleştirilinceye kadarı mücadelemize devam edeceğiz. .

Alaplı şehir merkezi ve özellikle Al caddesi esnafı “Sağlıklı yaşama hakkımız anayasa ile güvence altına alınmıştır. Hem beden hem ruh sağlığımızı bozacağına inandığımız bu baz istasyonunu istemiyoruz. Burada okullar var, yurt var. Bu öğrencilerin sağlığını tehdit edecek baz istasyonununa karşıyız.” diyerek, tepkilerini dile getirdi.

Baz istasyonunun kaldırılmaması durumunda tüm cep telefonlarını iptal etmeyi düşündüklerini dile getiren şehir sakinleri, ayrıca baz istasyonu nedeniyle buradaki gayri menkullerin değerinin düşeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: