Çevrecilerin Gözü İzaydaş'ta

Konya Selçuk ve Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri, İZAYDAŞ’ı gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Konya...

Konya Selçuk ve Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri, İZAYDAŞ’ı gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Konya Selçuk Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nin Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri farklı günlerde 50’şer kişilik gruplar halinde İZAYDAŞ’ı ziyaret etti. Üniversiteli öğrencilere önce İZAYDAŞ konferans salonunda bir sunum yapıldı. Çevre Yönetim Sistemi Sorumlusu Aysun Saraç, şirketin kuruluşundan bugüne işleyişi, hizmet verdiği alanlar ve çalışma sistemindeki bütün detayları tek tek anlatırken çevre mühendisliği öğrencileri de çeşitli sorular yöneltti. Sunumun ardından yapılan tesis turunda üniversiteliler, depolama alanları, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisleri de yerinde görme fırsatı buldu.

Reklam
Reklam

İZAYDAŞ ile tanışmanın, mesleki açıdan iyi bir deneyim olduğunu belirten üniversitelilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Merve Günay, buradaki bertaraf çalışmalarının Türkiye’de ki pek çok yerden daha iyi bir kalitede olduğunu belirterek, “Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi olarak kendimi çok şanslı hissettim” dedi. Günay, “Derslerimde teorik olarak gördüğüm konuları burada birebir yaşayarak gördüm. Mesleğime daha da yakınlaştım ve sevmeye başladım” diye konuştu. Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Melik Tuncay da, özellikle atık alma gemilerinin çalışmalarına dikkat çekerek, “Bir gün mezun olduğumda burada çalışmayı isterim” şeklinde konuştu.

İZAYDAŞ’ın atık yönetimi konusundaki kapsamlı çalışmalarının yanında enerji üretimindeki faaliyetleri de görme fırsatı bulan çevre mühendisliği öğrencileri, yapılan işin önemine dikkat çekti. Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Süleyman Durgunderya, İZAYDAŞ’ın çok kapsamlı bir tesis olduğunu belirterek, “Burada birçok şey öğrendik ve Çevre Mühendisliği okuyan herkesin İZAYDAŞ’ı ziyaret etmesini tavsiye ederim” ifadesini kullandı. Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Emel Aksu da, “Geleceğe yönelik önemli bilgiler edindik. Bertaraf konusunda kapsamlı çalışmalar var. İZAYDAŞ bu açıdan büyük bir tesis. Enerji üretimini de düşünecek olursak burada önemli bir iş yapılıyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: