Çevreli Mezrasına Cami Yapılacak

Hayırsever Vakkas Yılmaz, Gaziantep’in Araban ilçesindeki Çevreli mezrasına cami yapılması için Yavuzeli İlçe Müftülüğü’ne bin...

Hayırsever Vakkas Yılmaz, Gaziantep’in Araban ilçesindeki Çevreli mezrasına cami yapılması için Yavuzeli İlçe Müftülüğü’ne bin metrekare arsa bağışladı.

Çevreli mezrasında yaşayan 50 yaşındaki Vakkas Yılmaz, “Yüz yılı aşkın zaman önce atalarımız Akbayır Köyü’nden ayrılarak, Akbayır Köyü’ne 6 kilometre uzaklıktaki bu gün Çevreli mezrasının bulunduğu bölgeye yerleşmiş. Cuma ve vakit namazları ile Ramazan aylarında teravih namazları ile cenaze namazları için mezraya en yakın olan 6 kilometre uzaktaki Akbayır Köyü’ gitmek zorunda kalıyoruz. Bir asırdan beri camisi olmayan Çevreli mezramıza bir cami yaptırıp, atalarımızın zamanından bu güne kadar Akbayır Köyü camisinde ibadet etmek yerine artık ibadetimizi kendi mezramızda yapmak istiyoruz. Mezramıza cami yapılması için Yavuzeli İlçe Müftülüğüne bağışta bulunduğum bin metrekarelik arsada zemin düzeltme çalışmaları başlatıldı. Camimizin temeli atılıp önümüzdeki Ramazan ayında ibadetimizi kendi camimizde yapmak istiyoruz. Önümüzdeki Ramazan ayına kadar cami inşaatımızın tamamlanması için Çevreli mezrası vatandaşları olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm hayırseverlerden maddi destek bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Yavuzeli İlçe Müftüsü Hasan Sarı, “Vakkas Yılmaz’ın cami yapılması şartıyla bin metre civarında arsa bağışlamasının ardından yine mezra sakinleri tarafından kiralanan iş makinesi ile dalgalı olan arsanın düzeltme çalışmasına başlandı. Arsa düzeltme çalışmasının ardından İlçe Müftülüğü olarak gidip caminin kıble belirlemesini yaptıktan sonra yine mezra sakinlerinin imkanlarıyla cami temeli atılarak inşaat çalışması başlatılacak. Cami yapımı için arsa bağışlayan hayırsever Vakkas Yılmaz’dan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: