Çevreye duyarlı çiftçiden örnek davranış

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Kurtuluş köyü çiftçilerinden Mehmet Akış’tan örnek davranış. Temiz bir çevre bilinciyle...

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Kurtuluş köyü çiftçilerinden Mehmet Akış’tan örnek davranış. Temiz bir çevre bilinciyle çiftçilik yapan Akış, tarlada kendi kullandığı tarım ilaçlarını doğaya atmadığı gibi çeltik tarlası sulama kanalına atılan tarım ilaçlarının kutularını da toplayarak imha ediyor.
Akış, "Kullandığım tarım ilaçlarını toplayıp yakıyorum ama bu sadece yaşadığımız çevrenin zarar görmesini engellemiyor. Bazı bilinçsiz çiftçilerin sulama kanalına attıkları ilaç kutularını da toplayarak sudaki canlıların ölmesine engel olmaya çalışıyorum." dedi.
İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarının periyodik olarak yapmış olduğu eğitim seminerlerinde ilaç kutularının mutlaka imha edilmesi gerektiğine dikkat çektiklerini söyleyen Akış, “Boş diye sağa sola atılan ilaç kutularının içindeki kalıntılar küçük çocukların zehirlenmelerine de neden olabilir. Bu tehlike bütün canlılar için geçerli. Bütün halkımız bu konuda çok hassas davranmamız gerekiyor. Çevreye atılan ilaç kutuları üzücü olaylara sebebiyet verebilir. Temiz bir çevre ve ilaç kutularının imhası noktasında daha duyarlı olmalıyız” diye konuştu.
Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün de teknik elemanların köy köy dolaşarak çiftçilere nasıl ilaçlama yapılacağı, maskesiz ve gözlüksüz kesinlikle ilaçlama yapılmaması hususunda eğitim verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz