Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü'den Anlamlı Çağrı

Mahalli İdareler İşverenler Sendikası (MİS) Genel Başkanı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Arakan Müslümanlarına...

Mahalli İdareler İşverenler Sendikası (MİS) Genel Başkanı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Arakan Müslümanlarına Türkiye’nin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Başkan Sözlü, Kırgızistan’ın Suzak Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak Kırgızistan’a gitmeden evvel yapmış olduğu açıklamada Türkiye’nin Arakan Müslümanlarına mutlaka sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Başkanı Sözlü, Mübarek Ramazan Ayı’nda Arakan Müslümanlarına yapılanların bir soykırım olduğunu vurgulayarak, “Mübarek günleri idrak ettiğimiz şu günlerde Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ama geçtiğimiz hafta Budist sapıklar tarafından soykırıma tabii tutulan Arakan Müslüman'larını bakıyorum unutmuş gibiyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Sözlü, Türk Milleti olarak nerede bir Müslüman’ın başı ağrısa mutlaka yardımcı olduklarına dikkat çekerek, “ Arakan Müslüman'larının sapık ve cani Budistler tarafından yakılarak öldürülmesine Türkiye Cumhuriyeti olarak duyarsız kalamayız, kalmamalıyız. Arakan’da yaşayan din kardeşlerimize Türkiye'nin kapısını sonuna kadar açması şarttır” dedi.

Başkan Sözlü, Türkiye’nin daha önce de Irak, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Suriye'den işkenceler ve dayatmalar yüzünden kaçan binlerce kişiye kapısını açtığını da belirterek sözlerini şöyle tamamladı :

“Türkiye ve Türk Milleti olarak Arakan'daki din kardeşlerimize sahip çıkıp onları Türkiye'ye getirmeliyiz. Bu kardeşlerimizi Doğu ve Güneydoğu Anadolu' da ki nüfusu giderek azalan şehirlerimize yerleştirerek o bölgelerimize de katkıda bulunmalıyız. Arakan' lı din kardeşlerimize devlet olarak konut imkanı sağlayıp alakadar oldukları meslekleri devam ettirerek vatandaş yapmalıyız. İşkenceye uğrayan yakılarak öldürülen vatansız Müslüman'lar oldukça hangi sahur ve iftar bizlere zevk veriyor ki sorarım sizlere? Arakan'lı Müslüman kardeşlerimiz en yakında devlet eliyle Türkiye'ye getirilip yerleştirilmeli bizlerde vatandaş olarak onları bağrımıza basmalıyız.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: