Ceyhan Belediyesi’ni 66-57 Yenen Fenerbahçe Finalde Galatasaray’ın Rakibi Oldu

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası 8’li Finalleri’nin ikinci yarı final maçında Ceyhan Belediyesi’ni 57-66 yenen...

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası 8’li Finalleri’nin ikinci yarı final maçında Ceyhan Belediyesi’ni 57-66 yenen Fenerbahçe finalde Galatasaray’ın rakibi oldu.

Başa baş geçen ilk çeyreğin ardından kontrolü eline alan Sarı-Lacivertli ekip, çeyrek final maçında etkili bir oyun sergileyemeyen Angel McCoughtry’nin bu karşılaşmayı 20 sayı- 6 ribaund ile tamamlamasıyla galibiyete uzandı. Aynı zamanda “Maçın Yıldızı” da seçilen McCoughtry’ye ödülünü KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Okan Donangil verdi.

Bu sonuçla Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni yenerek finale yükselen ve son 3 yıldır kupayı müzesine götüren Galatasaray’ın finaldeki rakibi olan Fenerbahçe, sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında ve TKBL’de mağlup ettiği ezeli rakibi ile bu kez Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası için mücadele edecek. Kupanın final maçı 6 Ocak Pazar günü saat 15:00’te yine Kepez Spor Salonu’nda oynanacak.

Reklam
Reklam

Öte yandan karşılaşmayı TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Antalya’da kamp çalışmalarını sürdüren Ümit Kız Milli Takımımız da izledi.

Mücadeleye Carolyn Swords’un art arda gelen 7 sayısı ile başlayan Ceyhan Belediyesi, ilk bölümde boyalı alanı kullanarak skor üretti. Angel McCoughtry’nin mücadeleye iyi başlamasına rağmen hücumda diğer skor opsiyonlarını kullanamayan Fenerbahçe ilk çeyreği 16-17 önde tamamladı. İkinci periyotta Swords dışında sayı bulmakta zorlanan Ceyhan ekibi, Nevin Nevlin’in orta mesafeli atışlarına çare bulamadı. Devrenin son bölümünde alan savunmasına geçen rakibine karşı topu iyi çevirerek boş adamı bulan sarı-lacivertli ekip, dışarıdan kaydettiği isabetlerle farkı iyice açarak soyunma odasına 27-42 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte Angel McCoughtry – Esmeral Tunçluer ikilisinin önderliğinde oyunu rölantiye alan Fenerbahçe, skor avantajını korumaya devam ederek final periyoduna 39-54’lük üstünlükle girdi. Son çeyrekte oyunun temposu iyice düşerken bundan yararlanmasını bilen Sarı-Lacivertli ekip, kenardan gelen oyuncularının da katkı vermesiyle rakibinin oyuna ortak olmasına engel oldu ve mücadeleden 57-66 galip ayrılarak Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda finale yükseldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: