Ceyhan'da Ihtiyaç Sahibi Öğrenciler Için ‘Kitap Ve Oyuncak Kumbarası’

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında...

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında ‘Kitap ve Oyuncak Kumbarası’ açılışı kampanyası yapıldı.

Ceyhan’ın 5 değişik bölgesine konacak olan kumbaralardan toplanacak kitap ve oyuncaklar için göçle gelen ve kenar mahalledeki okullarda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak.

Açılışı ilçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ve daire amirleri birlikte yaptı.

Projenin ev sahipliğini Ceyhan Cumhuriyet İlköğretim Okulu yaptığı kampanyada; Arif Nihat Asya Ortaokulu öğrencileri ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu minik öğrencilerinin Hatay’ın Kırıkhan yöresine ait oynadıkları halkoyunu büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

İlk kitap ve oyuncağı Kaymakam Gürbüz Karakuş, ‘Kitap ve Oyuncak Kumbarası’na minik öğrencilere attırdı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Karakuş, onlara kitap ve oyuncak atmada yardımcı oldu.

Ceyhan Kaymakam Gürbüz Karakuş, “Bu kampanya insani bir görevdir. Bunu bileceğiz, hem kendimiz hem çocuklarımız daha çok okursa toplumun çıtası ülkenin çıtası da yükselmiş olur.” dedi.

Esas yükselmenin yakıtının eğitim olduğuna vurgu yapan Karakuş, Türk milletinin maalesef çok az kitap okuduğunu, pek kitap okumasını sevmeyen toplumsal bir anlayışa sahip olduğunu gelişmiş ülkeler eğitime okumaya önem veren ve sürekli dünyadaki gelişmeleri takip eden bir eğitim anlayışıyla okullaşmaya okul açmaya, ar-ge ye araştırmaya ve ülkelerini stratejik bir şekilde hamle yaptırmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin de bunu yapması lazım. Eğitim her ülke için önemli herkes için önemlidir." dedi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Aydın Kılıç, “Buradaki amacımız şu; Ceyhan da 110 taneye yakın okulumuz var. Bu okullarımızdaki kütüphanelerin maalesef kitap olarak yeterli donanıma sahip değiller. Aynı zamanda ana sınıflarımızda yeterli olarak oyuncağa sahip değiller. Biz burada halkımızın okuyup kumbaramıza atacağı kitaplarla çocukların artık kullanmadığı oyuncaklarını bize vermeleri sayesinde ihtiyacı olan özellikle kenar mahalle okullarına bu oyuncak ve kitapları ulaştırmayı planlıyoruz. Böylece daha çok öğrencinin daha fazla okuyacağını ve ülkenin kalkınmasına bir nebze de olsa katkı saylayabileceğimizi düşünüyoruz. Amacımız bu.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: