Ceyhan’da Ramazan Şenlikleri Başladı

Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan şenliklerinin ilk gösterisi Cumhuriyet...

Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan şenliklerinin ilk gösterisi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Şenlikte, geleneksel Türk tiyatrosu ekibinin sergilediği bir birinden güzel oyunlar izleyenlerden tam not alırken; Karagöz ile Hacivat, Orta Oyunları, sihirbaz, âşık ve maşukun gösterileri ise büyük ilgiyle izlendi. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gösterileri Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı mekânlarında vatandaşa izlettirmeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Sözlü, “ Ramazan ayında geleneksel Türk tiyatro gurubu bizleri güldürürken düşündüren oyunlar sergiledi. Bu günün küçükleri yarınların büyükleri olan sevgili çocuklarımıza geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sundular.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Sözlü Şunları Kaydetti: “Çocuklarımız, eski Ramazan eğlencelerini ve unutulmaya güz tutmuş birçok oyunu izleme fırsatı buldu. Ramazan şenliklerimiz devam edecek. Bu vesile ile başta Ceyhanlı hemşehrilerim olmak üzere, Türk İslam âleminin, Ramazan-ı Şeriflerini bir kez daha tebrik ediyorum.”

Gösterilerin sonunda geleneksel Türk tiyatrosu yönetmeni Mehmet Elmas ve Simge Ajansı Sahibi Linda Akyüz ile oyunculara günün anısına çini tabak ve çiçek veren Başkan Sözlü, yarışmalarda dereceye giren çocuklara ise kitap seti armağan etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: