Çeyiz parası için limon depolarında çalışıyor

Kapadokya'da kayadan oyma soğuk hava depolarında mevsimlik olarak çalışan genç kızlar, limon sararak çeyiz hazırlıyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki kayadan oyma soğuk hava depolarında mevsimlik çalışan Mersinli genç kızlar, limon sararak çeyiz hazırlıyor.

Yaz aylarında Mersin'in Silifke ilçesinden Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesine gelip, kayadan oyma doğal soğuk hava depolarında geçici mevsimlik işçi olarak çalışan genç kızlar, limon sararak günde 20 YTL yevmiye kazanıyor. Yaş ortalamaları 16'yı geçmeyen genç kızlar, kayadan oyma soğuk hava depolarında, bir kasa limonu yaklaşık 4 dakikada sarıyor.

Reklam
Reklam

En büyük yeteneklerinin limon sarmak olduğunu, başka hiç bir kimsenin kendileri kadar hızlı limon saramadığını ifade eden genç kızlar, limon sarmaktan elde ettikleri parayla da memleketlerinde çeyiz hazırladıklarını dile getirdi.

Günde 8 saat çalıştıklarını ve işverenler tarafından kendilerine kiralanan dairelerde kaldıklarını belirten kızlar, limon sarmaktan arta kalan vakitlerinde de kaldıkları dairede dikiş nakış işleri ile uğraştıklarını söylediler.

Limon sararak aile bütçesine katkıda bulunan Ayşe Kaya (16), kırsal kesimde yaşayan genç kızların büyük çoğunluğunun bu yolla para kazandığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz