Ceylan: Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski ve anlamlı mesleği

Kayseri Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en eski ve anlamlı mesleği olduğunu...

Kayseri Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en eski ve anlamlı mesleği olduğunu söyledi.
Kayseri’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, Atatürk anıtına çelenk bırakılması ve ardından yapılan törenle kutlandı.
Millet mekteplerinin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Başöğretmen'liği kabul ettiği tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Bu nedenle bugün, Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de kutlama programları organize edildi. İlk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapıldı.
Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktepe, öğrenci ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu törende, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşı ardından, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programa geçildi. Buradaki törene Vali Mevlüt Bilici de katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ceylan, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en eski ve anlamlı mesleği olduğunu ifade etti. Tüten bacada, yükselen fabrikada ve çözülen problemde öğretmenlerin emeği olduğuna işaret eden Ceylan, “Kısacası öğretmen, Yunus’ta ‘gönül’, Karacaoğlan’da ‘sevda’, Mehmet Akif’te ‘yürek’, Köroğlu’nda ‘mertlik’, Ahi Evran’da ‘doğruluk’, Dadaloğlu’nda ‘cesaret’, Atatürk’te ‘bilimsel düşünce’ ve Aşık Veysel’de ‘Anadolu’dur. Mesleklerin en kutsalı olduğu kadar, en meşakkatlisi de olan öğretmenlik mesleği, insan yetiştirme sanatıdır.” dedi.
Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ve emekli 2 öğretmene, Vali Mevlüt Bilici tarafından ödül verildi. Tören, İstikbal Lisesi öğrencileri tarafından sunulan oratoryum ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz