Ceylanpınar’da engeliler unutuldu

Ceylanpınar Hükümet Konağı’nda neden engelli vatandaşlar düşünülmüyor?

Ceylanpınar Hükümet Konağı’nda neden engelli vatandaşlar düşünülmüyor? Ceylanpınar Hükümet Konağı’na gitmek isteyen tekerlekli sandalyeli engelliler, girişteki merdivenler nedeniyle binaya vatandaşların yardımıyla girebiliyor.

Ceylanpınar’da yaşayan binlerce vatandaş gibi, engelli vatandaşlar da Hükümet Konağı’na geliyor. Ancak engelli vatandaşlar merdivenlerden çıkamıyor, yardımsever vatandaşların yardımı ile taşınabiliyor.

Engelliler yaptıkları açıklamada, birinin yardımı olmadan Hükümet Konağı’na giremediklerini, buna bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler. Merdivenlerde engelli rampası olmamasına tepki gösteren engelliler, 'Bunları yıllardır söylüyoruz. Ama hiç kime aldırmıyor, önce bu yerlerde engelli rampası yapılsın. Her sağlam bir engelli adayıdır' dediler.

Reklam
Reklam

Engelliler "Buradan tüm kader ortaklarımız adına ilgili bütün yetkililere bu soruna çözüm getirmelerini rica ediyoruz. Şimdilik rica ediyoruz, eğer Ceylanpınar’a yakışmayan bu çağ dışı görüntü bir an evvel ortadan kaldırılmazsa tepkimiz daha ağır olacaktır. Bu vesileyle başta İlçe Kaymakamımız olmak üzere tüm devlet yetkililerimizden mağduriyetimizin giderilmesi hususunda yardım ve desteklerini talep ediyoruz" dediler.

Yönetmelik ne diyor?

Yönetmeliğinin engellilerle ilgili maddesi, resmi binalar da dahil olmak üzere pek çok yapıda engellilere uygun asansörler yapılmasını zorunlu kılıyor. İlgili maddenin "d" şıkkında, bu tür binalardaki asansörlerin en az birinin, bedensel engellilerin de kullanımını sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor. 5378 sayılı Özürlüler Yasası 1 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bahsi geçen yasaya istinaden, bu tarihten önceki kurumlar 7 sene içerisinde engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi ve bu tarihten sonra oluşturulacak yapılar ise tümüyle engelli vatandaşların kullanımına uygun bir şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: