İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, 4+4+4 sistemine uyum sağlanarak okul servislerinin sağlıklı bir şekilde hizmet vereceğinin altını çizdi. Korkmaz, geçen yıl servis aracı yaş ortalamasının 6 olduğunu, bu yıl 2'ye indirdiklerini belirtti.
2 yıldan beri rutin kontroller yaptıklarını belirten Korkmaz, "Servisçilere yönelik iki yıldan beri denetim anlamında güzel bir uygulama yapıyoruz. Türkiye'nin belki de çoğu yerinde böyle bir taşıma sektörü yok. İnegöl'ün servis sektörünün her şeyi dört dörtlüktür. Hiç birinin bir noksanı çıkmadı. Geçen sene bu oran yüzde 99'du. Bu yıl ise hiç bir sıkıntımız yok. Bu sene ilköğretim ve liseli öğrencilerin taşıma hizmetlerini İNSERKOOP adı altında tek çatı altına topladık. Bu sistem çok güzel bir şekilde oturdu. Emniyet Müdürümüz Murat Sevinç'in bana yönelik yaptığı ziyarette, servis sektörü ile alakalı bilgileri kendisine verdim. Köylere ve beldelere yönelik öğrenci taşımalarının tek çatı altında yapılması için ciddi bir çalışma yapıp, olumlu neticelendirdik" dedi.
4+4+4 eğitim sistemiyle beraber bu sene servisçilerin işinin biraz daha zor olduğuna işaret eden Korkmaz, "Ama biz esnaf olarak zorlukların üstesinden geliriz. Daha kaliteli hizmet vermek için çaba sarf ediyoruz. İnegöl'deki servisçi, kamyoncu, taksici sektörü de canla başla çalışıyor. Yeni eğitim sistemine yönelik gerekli tedbirleri aldık. Servis işi yapan İnegöl'de 406 aracımız var. Bursa'da servis işi yapan 60 aracımızı da İnegöl'e ekledik. Geçen sene servis araçlarımızın yaş ortalaması 5 iken bu sene 2-3 yaş arasındadır. Araçlarımız çok iyi durumda. 406 aracımızdan 250 tanesi okul servisi işi yapacak. Köylere servis yapan araçlarımızın da tamamını yeniledik” şeklinde konuştu.
İnsanların denetlenmekten kaçmaması gerektiğine vurgu yapan Korkmaz, "Ama bence polisin maksadı sadece denetlemek değil. Trafik akışını güzel bir şekilde sağlamak. Trafiğin sağlıklı ilerlemesini sağlamaktır, yoksa trafiğe çıkıp ceza yazmak değildir. Böyle bir mantığı devlet de kabul etmez. Ceza ile kimseyi caydıramazsınız. Ceza ile kimseyi yola getiremezsiniz. Başbakanımız 'kesinlikle ceza yöntemiyle insanları cezalandırmayın' demiştir. Yoksa yola çıkıp ceza yazmak kolay, noksan bulmak da kolay. Hepsi kolay ama önemli olan eğitimdir. İnsanları eğitebilmek, insanlara yardımcı olabilmek gerekiyor. Geçen sene servis şoförlerimize yönelik eğitimler yaptık. Bu eğitimlerimizi devam ettireceğiz" dedi.
Bursa'da bu sene 3 bin adet servisçinin faaliyet göstereceğini kaydeden Korkmaz, geçen yıl 2 bin 400’ü kayıtlı, 2 bin 600’ü korsan servis yapan 5 bin araç olduğunu, fakat yetmediğini, bu yıl 3 bin araçla mutlaka servis sıkıntısı olacağını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz