Ceza İnfaz Kurumları İşyurtları El Sanatları Sergisi Açıldı

Ceza İnfaz Kurumları İşyurtları Ürün ve El Sanatları Sergisi Antalya’da açıldı. 1-7 Mart 2013 tarihleri...

Ceza İnfaz Kurumları İşyurtları Ürün ve El Sanatları Sergisi Antalya’da açıldı. 1-7 Mart 2013 tarihleri arasında açık kalacak serginin açılışına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, İlçe Belediye Başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, hükümlülerin Ceza İnfaz Kurumu'nda kaldıkları zaman, mesleği varsa onu geliştirmek, yok ise bir meslek ve sanat sahibi olmasını sağlamanın, iyileştirme ve sosyalleştirme programında en önemli faaliyetlerden biri olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

İşyurtlarında çalışan hükümlü ve tutukluların zamanlarını çalışarak ve üreterek geçirmesinin yanında gelir elde ettiklerini ve sigorta primlerinin kurumca ödendiğini ifade eden Baş, tutukluların tahliye olduğu zaman kurumca kendilerine harcanan bedeli ödemekten muaf tutulduklarını belirtti. İşyurdu faaliyetlerinde son yıllarda kaydedilen gelişmelerle üretime katılan hükümlü ve tutuklu sayısının arttığını belirten Başsavcı Baş, şöyle konuştu: “Hükümlü ve tutuklularca üretilen mobilya, halı, kilim, çini, ayakkabı, çanta, takı, konfeksiyon, ev tekstili ve el sanatları ürünleri, satış mağazalarında bulunuyor. Bu sergiye, Antalya, Uşak, Kütahya, Erzurum, Oltu, Mardin, Midyat, Denizli, Bozkurt, Ankara, Ayaş, Alanya, Bilecik, Bozüyük, Diyarbakır ve Nevşehir Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlükleri katılıyor”

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, cezaevinde kalan mahkumların yapmış oldukları el emeklerini görmeye geldiğini söyledi. Bu eğitimin mahkumlara hem kazanç hem de dışarı çıktıktan sonra toplum ve aile içerisinde bir özgüven sağlayacağını belirten Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arkadaşlarımız bir zamanlar çocuktu. Onlar da masumdu. Onlar da annelerinin kraliçe, kral, prensesleriydi. Ama bugün karşımızda farklı bir konumdalar. Peki, bunda suç kendilerinin mi, anne babalarının mı, çevrenin mi, toplumun mu, devletin mi? Hepsini buradan suçlayamayız ama her birinin bunda ayrı ayrı payları var. Dolayısı ile onların düşmüş oldukları ortamdan eğer suça yöneldiler ise, ondan nasıl uzak tutarız diye borcumuzu tam yerine getirememişiz ki böyle bir suça karışmışlar, bir şekilde cezaevine girmişlerdir."

Reklam
Reklam

En azından geçmişi telafi etmek maksadı ile Ceza İnfaz Kurumlarının mahkumlara bu fırsatı sunduğunu söyleyen Vali Altıparmak, mahkumların unutulmaya yüz tutmuş sanatları ve kendilerine meslek edinecekleri bir konuda eğitilmeleri noktasında gayret gösterildiğini belirtti.

Cezaevinden çıktıktan sonra tekrar suç işleyen sayısının yüksek olduğuna değinen Vali Altıparmak, sözlerine şöyle devam etti: “Doğrusu Türkiye’de bir istatistik göremiyorum ama suçu cezaevinden çıktıktan sonra tekrar işleyenlerin oranının çok yüksek olduğunu biliyorum. Hırsızlık olsun, başka suçlarda olsun, tekrarı fazla. İşte bu eğitim her şeyden önce onların özgüvenini sağlayacak. Özellikle meslek edinmeye yönelik dışarı çıktıkları zaman bu mesleklerini sürdürebilir ve bir gelir elde edebilirlerse hakikaten büyük bahtiyarlık. Sigortalı olmaları, özgür ve güven içerisinde bir insan olarak ailelerin ve toplumun karşısına çıkmaları ayrıca bir kazanç olacaktır.”

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi, Vali Altıparmak ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz