Cezaevi, Okula Dönüştü

Antalya’nın Alanya ilçesinde 5 yıldızlı otelleri aratmayan L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde birçok mahkum...

Antalya’nın Alanya ilçesinde 5 yıldızlı otelleri aratmayan L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde birçok mahkum ilk, orta, lise ve üniversite eğitim desteği vererek adeta bir okul gibi çalışıyor.

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde yatan mahkumlar boş kalmıyor. Cezaevi mahkumları, eğitim sanat, spor, kültür, tarım, ekonomik gibi birçok alanlarda çalıştırılıp eğitiliyor. Mahkum sayısı 6411 sayılı yasa ile birlikte tahliye olanlardan sonra bin 527’ye düşen cezaevinde 218 kişi birinci ve ikinci kademe eğitimi (Hiç okuma yazma bilmeyenler), açık ilköğretim, açık öğretim lise ve açık öğretim fakültesine devam ediyor. Cezaevinin kapalı kısmında kalan mahkumlara sınıflar kurarak eğitim veriliyor. İki sınıf öğretmeni bulunan cezaevine Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nde Matematik, Türkçe, İngilizce ve Almanca Öğretmen desteği veriliyor. Cezaevinin açık kısmında kalan 2 mahkum üniversite, 16 mahkumda lise eğitimi için bizzat okullara giderek eğitim alıyor.

Reklam
Reklam

Açık öğretim sınavlarına katılarak başarılı sonuçlar alan mahkumlar, kayıt sürecinden mezun oluncaya dek okul kayıt ücretleri, kitap temini, destek kursları, etüt çalışmaları gibi her türlü desteği aldıkları için cezaevi müdürü Sabri Karataş’a teşekkür ettikleri dile getirildi. Mahkumlar, "Eğitim biriminde görevli öğretmen ve memurlardan da memnunuz." diye açıklama yaptı.

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da ise "Ceza İnfaz Kurumu olarak, eğitim ve kişisel gelişim konusunda her hükümlü ve tutuklunun yanında olduğumuzu ifade ediyor sınava katılan hükümlü ve tutuklularımıza başarılar diliyoruz." denildi. Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde kalan bütün mahkumlar aynı zamanda mesleki eğitim kurslarını da alarak hayata hazırlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: