“Cezaevi Personelleri Iftiralarla Zan Altında Bırakılıyor”

Cezaevi Çalışanları Sesi Derneği Başkanı İsmet Çatal, belirli odaklar tarafından ceza infaz kurumlarında çalışan 40...

Cezaevi Çalışanları Sesi Derneği Başkanı İsmet Çatal, belirli odaklar tarafından ceza infaz kurumlarında çalışan 40 bin kişinin çeşitli iftiralarla zan altında bırakılmaya çalıştığını açıkladı. Duruma örnek olarak Aliağa Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşanan iddiaları gösteren Çatal, “Dile getirilen iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Nitekim TBMM İnsan hakları Komisyon üyeleri Aliağa Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumumuzda yaptıkları incelemelerden sonra, çocuk ve genç mahkumlarla tek tek görüştüklerini, iddia edildiği gibi kamuoyunu derinden sarsacak cinsel istismar, taciz ve sistematik işkence gibi olayların olmadığına tanık olduklarını açıkladılar” dedi.

Reklam
Reklam

Aliağa kampüs ve diğer ceza infaz kurumlarının açıldıkları günden bu yana bu tür iddialara maruz kaldığını aktaran Çatal, “Kurumlarımız sürekli denetlenmekte ve övgü almaktadır. Kurumlarımız, sadece fiziki yapı olarak iyileştirmekle kalmamış aynı zamanda bilgi donanımı ve ek olarak aldığı hizmet içi eğitim kurslarıyla kendisini geliştirmiş örnek personelleriyle de denetlemeye gelen sayın milletvekillerimizin, bakanlık denetçilerimizin ve halkın takdirini kazanmış övgüsüne nail olmuştur. Biz burada sadece bize atılmış lekeyi değil, kurumlarımızda bulunan çocuk hükümlülerinin ve onları dışarıda umut bekleyen ailelerinin de bu asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışıldıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Cezalarını tamamlayıp ailelerine kavuşacak çocuklarımızın ve ailelerinin siyasi rant ya da başka amaçlarla yıpratılmalarını istemiyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: