Cezaevi uyuşturucu müptelalarının merkezi

Şubat 2008’de hizmete kapatılan Manavgat Ceza ve Tutukevi uyuşturucu müptelalarının mekanı oldu.

Türkiye genelinde bazı cezaevlerinin kapatılma kararıyla birlikte Şubat 2008’de Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Ceza ve Tutukevi’nin hizmete kapatıldı. 1960’lı yılların sonunda 24 kişi kapasiteli olarak inşa edilen ve arsası Manavgat Belediyesi’ne devredilen, Ceza ve Tutukevi Belediye Meclisi tarafından 2010 yılında anaokulu yapılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Devir işlemlerin uzaması ve yatırım konusundaki sorunlar nedeniyle bugüne kadar eski ceza ve tutukevinin olduğu yer konusunda herhangi bir çalışma yapılamadı.

Reklam
Reklam

Mahalle halkı şikayet etti

O günden bugüne cezaevinin çevresinin tel örgüyle çevrilmesi haricinde herhangi bir çalışma yapılmadı. Tel örgülerin kimliği belirsiz bası kişiler tarafından ezilmesi ve kesilmesi sonucu cezaevi ve tutukevi uyuşturucu müptelaları ve ayyaşlar tarafından mekan edildi. Odalarda yer alan binler sigara izmaritlerinin yanı sıra, uyuşturucu madde kullanma için düzenekler ortalıkta ye alırken mahalle halkı yetkililere müracaatlarda bulundu.

Karar İl Daimi Encümeni’nin

Mahallelinin şikayetleri üzerine Manavgat Emniyet Müdürlüğü tarafından bina ve müştemilatın yıkılması konusunda rapor hazırlandı. Rapor üzerine Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda gerekli izinlerin alınması amacıyla durumu yazılı olarak Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yıkım yetkisinin Antalya İl Daimi Encümeninde olduğunu ifade ederek; “Bu konuda Antalya İl Daimi Encümeni kararının ardından yıkım yapılabilir” diye konuştu. Binanın yıkımının yapılmasının ardından Manavgat’ın 2’nci bağımsız anaokulu ceza ve tutukevi arsasına yapılması için harekete geçilecek.

Reklam
Reklam

Belediye hastane binasına çözüm bulunsun

Diğer taraftan, Emek Mahallesi’nde yarım atıl halde bulunan Manavgat Belediyesi hastane binasının bölgede üniversite öğrencilerine yönelik uyuşturucu satışının ve kullanımının merkezi olduğu iddia ediliyor. Yurt-Kur Manavgat Yüksek Öğrenim Yurdu’na 50 metre mesafede olan ve adeta çürümeye terk edilen yarım binada öğrencilere uyuşturucu satışı yapıldığı öne sürülüyor. Bölgede yaşayanlar ve yurtta barınan öğrenci velileri, yetkililerin bu bina konusunda bir an önce çözüm üretmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: