Cezaevinde Arı Yetiştirmeyi Öğreniyorlar

Türkiye'nin fabrika gibi çalışan Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu açık bölümünde...

Türkiye'nin fabrika gibi çalışan Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu açık bölümünde mahkumlara yönelik 'arı kovanı ve bal çıtası yapımı' ile 'Arı yetiştiriciliği' kursu açıldı. Toplamda 50 hükümlü arı kovanı ve bal çıtası yapımı ile arıcı yetiştiriciliğini meslek edinecek. Cezaevinin daha önce açılan ahşap işleri atölyesinde arıcılık enstitüsüne 3 bin civarında arı kovanı satıldı.

Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ile işbirliği içerisinde açılan kurslarda 20 hükümlüye arı kovanı ve bal çıtasının nasıl yapıldığı öğretilecek. 30 hükümlüye de arı yetiştirme, kovan bakımı, arı hastalık ve zararlıları, kovanların taşınması ile bal üretimi konularında eğitim verilecek.

Reklam
Reklam

Alanya bölgesinin arıcılık için özellikle kış aylarında büyük önem arzettiğini dile getiren Cezaevi Müdürü Sabri Karataş, Türkiye'nin birçok bölgesinde arıcılık işi ile uğraşan arıcıların, arı kolonilerinin kış konaklaması için Alanya’yı tercih ettiğine dikkat çekti. Karataş, "Hem bölgeye gelen arıcılara yardımcı olmak hem de bölge insanının bu işten gelir elde etmesini sağlamak amacıyla 50 hükümlüye bu konuda eğiteceğiz." dedi.

ATÖLYEDE ARIKOVANI ÜRETİLİYOR

Cezaevinde kurulan ahşap işleri atölyesinde şimdiye kadar birçok arıcılık enstitüsüne 3 bine yakın arı kovanı satıldığını belirten Karataş, kaliteden ödün vermeden bölge şartlarına uygun farklı model ve farklı özelliklerde kovan üretilebildiklerini açıkladı. Ayrıca gelen siparişlerin çok kısa bir sürede yapılarak teslim edildiğini kaydeden Karataş, hükümlülerin, kursa beklenenden daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi. Karataş, "Bu bizleri ülkemizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına mutlu ediyor. Açılan bu kursla; hükümlülere sadece teorikte değil pratikte de eğitilerek kurs sonunda belge almaları sağlanacak. Kursa katılan tüm hükümlülerin gerçek bir bal üreticisi olarak bölge ekonomisine katkı sağlayacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: