Cezaevinde Çanakkale şehitleri anıldı

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle program...

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Ceza İnfaz Kurumu Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda hükümlü ve tutuklulara yönelik yapılan program, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kurum öğretmeni Hakan Tokgöz tarafından günün önemini belirten konuşmanın ardından Mustafa Kalkan ve bağlamada Arif Çizmecioğlu’nun katkılarıyla hükümlü tutuklular tarafından Çanakkale Oratoryosu sergilendi. Duygu dolu anların yaşandığı oratoryo sonunda koroyu, izleyiciler uzun süre alkışladı. Cezaevi Savcısı Erdal Yerdelen’in M. Akif Ersoy’un 'Çanakkale Şehitleri' şiirini okuması programa ayrı bir güzellik kattı.

Reklam
Reklam

Hükümlü ve tutuklular böyle önemli günleri hatırlattıkları için cezaevi idaresine teşekkür etti. Programa Cezaevi Savcısı Erdal Yerdelen, Kurum Müdürü Hamit Karslıoğlu, 2. Müdürler Kadir Kafa, M. Erkan Tokcan, kurum öğretmenleri Hakan Tokgöz, Fuat Yıldız, psikolog Ersin Burçak ve kurum personeli katıldı.

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu, Çanakkale gibi önemli bir günü andıkları için duygulu anlar yaşadıklarını, Çanakkale’nin bir zaferden öte bir Türk destanı olduğunu ve bu tür önemli günlerde hükümlü ve tutukluların sosyal kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: