Cezaevinde Hükümlüler, Sanatın Büyüsüne Kapıldı

Cezaevinde kalan hükümlüler, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün hazırladığı temsil ile sıra dışı bir gece...

Cezaevinde kalan hükümlüler, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün hazırladığı temsil ile sıra dışı bir gece yaşadı. Söylenen türkülerle kimi zaman geçmişe dalan ve duygulanan hükümlüler, sanatın büyüleyici dünyasında yaşadıklarını biran olsun unutmanın mutluluğunu yaşadı.

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda barındırılan hükümlülerin, kurumda bulundukları süre içerisinde moral değerlerini yükseltmek, sosyal gelişimlerini sağlamak ve salıverilmeleri sonrası topluma uyumlarına yardımcı olmak amacıyla; Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün hazırladığı "Seslerle Anadolu" adlı eser temsil edildi.

Reklam
Reklam

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu çok amaçlı kültür salonunda yapılan gösteriye hükümlülerin ilgisi de büyük oldu. Yeniçerilerden Köroğlu'na, Mevlana'dan Hacivat ile Karagöz'e kadar birçok konunun anlatıldığı temsilde, söylenen içli türkülerle hükümlüler duygusal anlar da yaşadı. Ege'den Karadeniz'e kadar birçok yöreye ait özelliklerin müzikle anlatıldığı temsilde, hükümlüler oyuncuların performansını alkışlarla karşılıksız bırakmadı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aykut Çınar, "sanat herkesin hakkıdır" felsefesiyle yola çıktıklarını söyledi. Gittikleri her yere sanatı götürmeyi hedeflediklerini anlatan Çınar, cezaevindeki ilk temsilin geri dönüşümünün, olağanüstü büyük olduğunu vurguladı. Kader mahkumlarından onlarca mektup aldıklarını dile getiren Çınar, "kendilerini daha önemli hissettiklerini, çok güzel bir gece geçirdiklerini" yazdıklarını aktardı. Bu tür temsilleri diğer cezaevinde de göstermeyi istediklerini dile getiren Çınar, şu an bürokratik yazışmaların devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: