Cezaevinde Meslek Öğrenip, Sigortalı Sayılacaklar

Antalya'nın Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde mesleki kurs alan hükümlülere günlük 6 lira...

Antalya'nın Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde mesleki kurs alan hükümlülere günlük 6 lira harçlık verilecek, ayrıca sigortaları da yatırılacak. Kursla, hükümlülerin tahliye olduktan sonra topluma kazandırılmaları amaçlanıyor.

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş ile İŞKUR Şube Müdürü Selami Harman, açık cezaevindeki hükümlülerin 'örtü altı' ve 'ahşap montaj' alanında eğitim alarak meslek sahibi olabilmeleri amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. İŞKUR'un 29 bin lira kaynak sağladığı projeye göre; 15 hükümlü örtü altı, 15 hükümlü de ahşap montaj alanında eğitim görecek, kurs boyunca sigortaları yatacak, günlük de 6 lira cep harçlığı verilecek.

Reklam
Reklam

İŞKUR Şube Müdürü Harman, hükümlülerin topluma kazandırılması için teorik ve pratik eğitim alarak meslek sahibi olacaklarını söyledi. Kurs sonunda 'etkili iş arama teknikleri' konusunda da hükümlülere eğitim verileceğini ifade eden Harman, tahliye sonrası iş bulmalarının kolaylaşacağını kaydetti.

Cezaevi Müdürü Karataş da projeyle hükümlülere doğru davranış, tutum ve alışkanlıkların benimsetilerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlâkî değerler kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Karataş, hükümlülerin salıverilmelerinden sonra topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve dış olaylara, tahriklere karşı sabırlı, dayanıklı, soğukkanlı hâle gelerek maddî ve manevî yönden kalkınmaları için çalıştıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: