Cezaevindeki Mahkumların Eğitimi İçin Bilgisayar Bağışladılar

Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu, cezaevindeki mahkumların eğitimleri ve meslek kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla 7 adet...

Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu, cezaevindeki mahkumların eğitimleri ve meslek kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla 7 adet bilgisayar bağışında bulundu.

Sevim Güral Olgun başkanlığındaki iş kadınları, cezaevine yaptıkları ziyarette, 15 bin TL değerindeki bilgisayarları Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar ve Cezaevi Müdürü Necati Karacık’a teslim ettiler.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun, cezaevinde bilgi sayarların tesliminde yaptığı konuşmada, "Eğitim her yerde her camiada önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

Olgun, “Burada 300 mahkuma iş sahası açıldığını memnuniyetle öğrendik. Mahkumların mesleki eğitimleri için ihtiyaç olan bilgisayarları satın alıp kendilerine teslim etmekten sevinç duyuyoruz.Toplumda dayanışma ve işbirliği yapmak önemli bir görevdir. Her şeyi devlete bırakmak olmaz. Az da olsa katkı sağlamak ve dayanışma içinde olmak hepimizin bir görevidir” dedi.

Başsavcısı Hüseyin Çınar da, “Kamu yöneticilerinin sivil toplum kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içinde olması başarı için çok önemlidir. Sevim Güral Olgun başkanlığındaki Kadın Girişimciler Kurulu bu faydalı desteklerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kader kurmanı mahkumların cezaların çekip topluma aramıza döndüklerinde bir meslek sahibi olmaları ve eğitilmeleri ve ıslah edilmeleri hem kendileri hem yakınları ve hem de toplumun tüm bireyleri adına önemli ve lüzumludur. Biz idare olarak bunu yapıyoruz. Cezaevinde 300 mahkum, atölyelerimizde gömlek ayakkabı, iş kıyafetleri, çini ve süs eşyaları üreterek, hem para kazanıyorlar hem de meslek öğreniyorlar. Türkiye'deki tüm cezaevlerinin gömlek ve iş kıyafetlerini Kütahya Cezaevi'nde imal ediyoruz. 2012 yılında 8,5 milyon bir ciroya ulaştık. Mahkumların yaptığı çinileri İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde açtığımız sergilerde satıyoruz. Adeta kapışılıyor. Ayrıca Ana yol üzerinde satış mağazamız var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kütahya E Tipi Cezaevi Müdürü Necati Karacık da, “Burası adeta bir fabrika gibi hizmet veriyor. Bize destek olan ve imkanlar sağlayan Başsavcımız Hüseyin Çınar ve Kadın Girişimciler Kurulu'na teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: