Cezaevine Obezite Merkezi

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan bir protokolle, Türkiye’de ilk kez...

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan bir protokolle, Türkiye’de ilk kez kadın tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu İzmir Aliağa Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Obezite Merkezi açılacak.

Kadın hükümlü ve tutuklular ile cezaevi personelinin yeterli ve dengeli beslenmelerini, düzenli spor aktivitelerini yapmalarını sağlamak amacıyla açılacak merkezin protokolü, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak arasında imzalandı. Proje kapsamında yaklaşık 340 kadın tutuklu ve hükümlüsü ile 138 infaz koruma memurunun beden kitle endeksi ölçüldü, cezaevindeki doktor ve yardımcı sağlık personeli eğitici eğitiminden geçirildi.

Reklam
Reklam

İzmir İl Sağlık Müdiresi Dr. Bediha Türkyılmaz, amaçlarının tutuklu ve hükümlülere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak ve bulundukları alanda spor aktivitelerini yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Dr. Türkyılmaz, cezaevindeki kadın tutuklu ve hükümlülere isterlerse pilates imkanı sunacaklarını kaydederek, bunun için İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde spor eğitmeni desteği alacaklarını söyledi.

Türkiye’de ilk kez bir cezaevinde kadınlara yönelik obezite merkezi açılacağını kaydeden Dr. Türkyılmaz, şöyle konuştu: “Kadın tutuklu ve hükümlülere bulundukları dar alanda pilates aktivite alanı oluşturacağız. Cezaevi yönetimi sağlarsa gençlik ve spor il müdürlüğünden spor eğitmeni gelip onlara plates yaptıracak. Oraların şartları elverdiğince hükümlü, tutuklu ve personelimizin sağlıklı beslenme ve spor aktiviteleriyle ilgili tüm imkanları sunacağız”

Dr. Türkyılmaz, kadın kapalı cezaevinde çalışan personelin beden kitle endeksini aldıklarını, birebir beslenmeleriyle ilgili eğitim verdiklerini söyledi. Obezite sınırında olanlara diyetisyen hizmetini verdiklerini anlatan Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Psikolojik destek de vereceğiz. Spor aktivite merkezinin kullanılabilirliliğini artıracağız. Öncelikle onların sağlıklı beslenmelerini sağlayacağız. Cezaevlerinde pişen yemeklerin kalorilerini söyleyeceğiz onlara. Bir kase çorba, pilav, kuru fasulye kaç kalori. Personelimiz de mahkum ve hükümlüler de ne kadar kalori alacağını ve almak istediğini bilecek”

Reklam
Reklam

Protokol imza töreninde konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da, tutuklu ve hükümlüleri dışlamak gibi bir anlayışı benimsemediklerini dile getirerek, projenin sonuçlarının olumlu olması durumunda uygulamanın Şakran Kampüsü’ndeki diğer cezaevlerinde de uygulanacağını söyledi.

Başsavcı Durdu Kavak, cezaevlerinin ülkemizin bir parçası olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Tutuklu ve hükümlü kardeşlerimizi dışlamak gibi bir anlayışla hareket etmedik. Biz bunları tekrar topluma kazandırma noktasında kafa yoruyoruz. Türkiye’de ilk kez bir kadın tutuklu ve hükümlülerinin kaldığı bir cezaevinde obezite merkezi kuruluyor. Bu cezaevinde bulunan bayan kardeşlerimizin kilolarını kontrol altına almak için başlatıyoruz. Obeziteye yol açacak sakıncaların bertaraf edilmesini istiyoruz. Buradaki uygulama sonuçları iyi olursa Şakran Kampüsü’ndeki diğer cezaevleri de yararlanacak.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: