Cezaevleri Alt Komisyonu Silivri Cezaevi'nde

TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu, bazı incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'nin son yıllarda gündeminden düşmeyen Silivri Cezaevi'ne...

TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu, bazı incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'nin son yıllarda gündeminden düşmeyen Silivri Cezaevi'ne gitti.

TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'dan oluşan heyet, Silivri Cezaevi'ne geldi.

Reklam
Reklam

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Cezaevleri Alt Komisyonu'nun cezaevlerine yaptığı inceleme ziyaretleri devam ediyor. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gelen Komisyon Başkanı Yıldırım ve 6 üye, burada incelemelerde bulundu.

Cezaevinde insan hakkı ihlali olup olmadığı, cezaevinde kalanların sağlık sorunları, cezaevinin fiziki şartları, koğuş ve kantinin durumunu inceleyen komisyon üyeleri, geçen dönem de Silivri Cezaevi'nde incelemelerde bulunmuştu. İnceleme sonrası yaptığı açıklamada Milletvekili Ahmet Salih Dal, "Silivri Cezaevi'nde yapılan incelemelerde cezaevi şartlarının daha önce gezdiğimiz bazı cezaevlerinden iyi olduğunu, tutuklu ve hükümlülerin idare ile aralarında bir problem olmadığını ve toplam sayının cezaevi kapasitesinin altında olduğu söylenmiş ve tarafımızdan da görülmüştür" dedi.

Milletvekili Dal, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Görüştüğümüz tutuklu ve hükümlülerden başta milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Engin Alan, Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve hem terör hem de adli suçlarla ilgili konuştuğumuz kişiler, cezaevi sorunlarından çok yargılama süreciyle ilgili, yargılamanın uzun olmasından kaynaklanan endişelerini dile getirdiler."

Reklam
Reklam

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri olarak, yargının bağımsız olduğunu ve en kısa sürede yargılama sürecinin bitip suçlunun cezalandırılmasını, suçsuz olanların da bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını temenni ettiklerini belirten Dal, Türkiye'de insan haklarını korumak ve mağdurların haklarını aramak için, komisyon çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: