Cezaevlerindeki Açlık Grevleri

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin, "Biz söz verdik. Cezaevlerinden cenaze, tabut çıkarmayacağız" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin, "Biz söz verdik. Cezaevlerinden cenaze, tabut çıkarmayacağız" dedi.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde seçim otobüsünden partililere seslenen Demirtaş, "cezaevlerinde 63 gündür süren direnişe hükümetin sessiz kaldığını" ileri sürdü.

"Açlık grevi yürüten arkadaşlarımızın talebi bizim talebimizdir" diyen Demirtaş, açlık grevi eyleminin arkasında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Demirtaş, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

" Buradan zindandaki yoldaşlarıma, arkadaşlarıma sesleniyorum: Biz bir tekiniz bile canını, hayatını kaybetmemesi için direniyoruz. Her birinizin canı bizim için kutsaldır. Biz söz verdik. Cezaevlerinden cenaze, tabut çıkarmayacağız. Bu nedenle Kürt gençlerine sesleniyorum: Kaybedecek zamanımız yok, tek bir saniyemiz, tek bir dakikamız yok. 24 saat direnişte olmak zorundayız."

Açlık grevi yapanların taleplerini anlatan Demirtaş, onlara destek verilmesini isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vicdanı olan, ahlakı olan hiçbir Kürdün evde oturmaması lazım. Özellikle saat 19.00'da yapılan ışık kapatma eylemlerinin yaygınlaşarak devam etmesi gerekiyor. Ama sadece ışık kapatarak değil, her gece 19.00'da sokağa çıkarak, her mahallede, her sokakta yürüyüş yaparak, her sokakta sloganımızla içerdeki arkadaşlarımıza ses olarak, soluk olarak bu mücadeleyi yükseltmeliyiz."

"Cezaevlerinde açlık grevlerini bitirmek isteyen herkesin, yolu, yöntemi bu olmalı" diye konuşan Demirtaş, "Biz bugün, şu dakikada açlık grevleri bitsin istiyoruz. Ama bunun için mücadele etmek gerekir. Onların cezaevlerinden cenazesi çıksın istiyorlarsa biz buna engel olacağız. Bu nedenle mücadelemizi yükseltip, açlık grevi yapanların taleplerinin kabul edilmesini sağlayacağız. Doğru yol, doğru yöntem budur işte" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Demirtaş, açlık grevi yapan insanların isteğinin makarna, kömür, beyaz eşya ve kanepe olmadığını, özgürlük talep ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Şengül Oymak - İbrahim Sincar / Behçet Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: