Cezaevlerindekilerin 6 bini terör suçlusu

ANKARA (ANKA) -Adalet Bakanı Sadullah Ergin DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in soru önergesine verdiği yanıtta, ceza infaz kurumlarında bulunan terör suçlusu hükümlü ve tutuklu sayısının 5 bin 678 olduğunu bildirdi. Ergin F tipi yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olan ve tek kişilik koğuşta kalanların sayısının 42 olduğunu belirtirken, ceza infaz kurumlarında ileri derecede kronik hastalığı bulunan tutuklu ve hükümlü sayısının da 153 olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in cezaevleriyle ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Ergin, 6 Nisan 2009 tarihi itibariyle ceza infaz kurumlarında bulunan terör suçlusu hükümlü ve tutuklu sayısının 5 bin 678 olduğunu kaydetti. F tipi yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olan ve tek kişilik koğuşta kalanların sayısını ise 42 olarak açıkladı. Ergin'in verdiği bilgiye göre ceza infaz kurumlarında ileri derecede kronik hastalığı bulunan hasta sayısı ise 153. Bakan Ergin, bu hastaların tedaviyi beklemek gibi bir durumlarının bulunmadığını, tetkik, muayene ve tedavilerinin, tıbbi gereklilik ve mevzuata uygun olarak ceza infaz kurumu revirleri ile devlet ve üniversite hastanelerinde yatarak veya ayakta yapıldığını bildirdi.

TEDAVİ EDİLMEDİĞİ İÇİN ÖLEN TUTUKLU YA DA HÜKÜMLÜ YOK
Bakan Ergin ceza infaz kurumlarında 2008 yılında tedavisi yapılmadığı ve tahliye edilmediği için yaşamını yitiren tutuklu ve hükümlünün bulunmadığını bildirdi. Ergin, ceza infaz kurumlarında ağır hasta olduğu teşhis edilen ve tahliye edilmeleri gerektiği yönündeki doktor raporlarına rağmen tahliye edilmeyen tutuklu ve hükümlünün de bulunmadığını kaydetti. Ergin anayasa ve yasa hükümlerine göre hakimlerin her türlü etkiden uzak olarak görev yaptığını, herhangi bir ceza soruşturması veya kovuşturması sebebiyle verdikleri tutuklamaya ve tahliyeye ilişkin kararlarının yargı yetkisinin kullanılması olduğunu söyledi. Ergin "Bu hususta hiçbir organ, makam veya kişi, mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz" dedi.

Reklam
Reklam