Cezasını Kızılay'da Çalışarak Tamamlayacak

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüyken, dilekçe vererek Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanmak isteyen Bilal Bahçıvan, kalan cezasını Kızılay

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüyken, dilekçe vererek Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanmak isteyen Bilal Bahçıvan, kalan cezasını Kızılay Muş Şubesi'nce çalışarak tamamlayacak.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu'nun aralık ayı toplantısında alınan kararla Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan Bahçıvan, 120 gün süreyle günde 4 saat ücretsiz Kızılay Muş Şubesi'nde çalışmak için protokol imzaladı.

Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, yaptığı açıklamada, Kızılay'ın sadece doğal, felaket ve afet zamanlarında değil, her zaman toplumun yanında ve hizmetinde olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu ve buna benzer kişilerin topluma kazandırılması için çaba gösterdiklerini ifade eden Koç, şöyle konuştu:

"Kamu yararına çalışma cezasıyla iyi halli hükümlülerin, cezalarının belli bir kısmını açık ceza infaz kurumunda tamamladıktan sonra, şartlı tahliyelerine bir yıl veya daha az bir süre kala toplumla ve ailesiyle bütünleşmesini sağlamak amacıyla, ceza infaz kurumundan salıveriliyor. Bu kişiler şartlı tahliyelerine kadar olan sürenin bir kısmını mesai günlerinde her gün 4 saat kamu kurum ve kuruluşlarında, ücretsiz olarak çalıştırılmakta. Böylece tecrit edilmenin olumsuz etkilerinden bir nebze de olsa uzaklaşmakta. Ayrıca işlemiş oldukları suç nedeniyle topluma ve devlete verdiği zararı telafi etmekte. Bu kapsamda Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol gereği Bilal Bahçıvan, cezasının bir kısmını bizimle çalışarak telafi edecek."

Koç, Bahçıvan'ın çalıştığı süre içinde Kızılay'ın görevlerinden faydalanacağını ve hizmetlerin nasıl yapıldığını öğreneceğini kaydetti.

Bahçıvan ise, 5 Nisan'da çıkan Denetimi Serbestlik Yasası'ndan yararlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Bahçıvan, "Bir yıl cezam kalmıştı. İşe girmek için müracaata bulundum. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Koruma Kurulu Toplantısı'nda benim için iş bulma kararı alındı. Kararın ardından Kızılay Şube Başkanlığı'nda işe başladım. Bu benim için deneyim olacak. Burada halkın yararına bir iş yapacağız. Katkısı olana herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: